Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Γ. Κατρούγκαλος: Περαιτέρω ενίσχυση διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Κατάρ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Κατρούγκαλος: Περαιτέρω ενίσχυση διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Κατάρ

Την ανάγκη υιοθέτησης πολιτικών που ενισχύουν τη μισθωτή εργασία και το κοινωνικό κράτος υπογράμμισε, μιλώντας στο 17ο Διεθνές Φόρουμ της Ντόχα στο Κατάρ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, καθώς και τη φθίνουσα τιμή του πετρελαίου και των βασικών εμπορευμάτων, είναι προφανές ότι πρέπει να υιοθετήσουμε πολιτικές που ενισχύουν τη μισθωτή εργασία και το κοινωνικό κράτος, προάγουν τη διαφοροποίηση των πηγών εισοδημάτων μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, μεταρρυθμίζουν τα δημόσια οικονομικά και αυξάνουν τις πηγές εισοδήματος από επενδύσεις σε υποδομές, καθώς και σε εξειδικευμένο και καταρτισμένο εργατικό δυναμικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, ως τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος τις ανισότητες τόσο μεταξύ των κρατών όσο και στο εσωτερικό τους, που αυξάνουν, όπως επισήμανε, τη φτώχεια και στερούν σε εκατομμύρια ανθρώπους μια αξιοπρεπή ζωή.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Φόρουμ της Ντόχα, με θέμα «Ανάπτυξη, Σταθερότητα, Προσφυγική Κρίση», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομίας του Κατάρ και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αλλά και με εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα και την προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων, ενώ είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της χώρας, σείχη Χαμάντ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη συνάντηση με τον ομόλογό του από το Κατάρ που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, ο κ. Κατρούγκαλος συμφώνησε την περαιτέρω προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων και συζήτησε το ενδεχόμενο ανταλλαγής επισκέψεων σε ανώτατο πολιτικό και πολιτειακό επίπεδο.

Σε ανάλογο κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας Αλ Χαμάντι, κατά την οποία συζητήθηκαν οι τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ανταλλαγών μεταξύ της Ελλάδας και του Κατάρ, ιδίως ενόψει της σύγκλησης της πρώτης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής των δύο χωρών.

Με τον υπουργό Οικονομίας και Εμπορίου του Κατάρ Μοχάμεντ αλ Θάνι, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, αντηλλάγησαν απόψεις για τις προοπτικές που διανοίγονται στις διμερείς οικονομικές σχέσεις, με έμφαση σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας που προσφέρονται για την προσέλκυση επενδύσεων από το Κατάρ.

Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης των διμερών οικονομικών σχέσεων, ο κ. Κατρούκαλος συναντήθηκε, έπειτα από αίτημά του, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Qatar Airways Αλ Μπέικερ.

Τέλος, κατά την παραμονή του στην Ντόχα, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του διεθνούς τηλεοπτικού σταθμού Αλ Τζαζίρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL