Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Ν.Κοτζιάς: Συμφωνία για συνεργασία με την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Κοτζιάς: Συμφωνία για συνεργασία με την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών

Συνάντηση με την ηγεσία της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών είχε την Παρασκευή στο Πεκίνο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο Think Tank της Κίνας με επικεφαλής τον καθηγητή Wang Weiguang. Η Ακαδημία δημιουργήθηκε το 1977 και διαθέτει 31 ερευνητικά ινστιτούτα και 45 ερευνητικά κέντρα. Το προσωπικό της αποτελείται από 4.200 άτομα εκ των οποίων οι 3.200 είναι διακεκριμένοι ερευνητές.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε στις προοπτικές που υπάρχουν για την διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και συγκεκριμένα με το υπό δημιουργία Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών καθώς και με ελληνικά πανεπιστήμια σε επίπεδο έρευνας και μεταπτυχιακών σπουδών.

Ο Wang Weiguang ευχαρίστησε τον Νίκο Κοτζιά για την επίσκεψη του στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, σημειώνοντας τον ιστορικό ρόλο του ελληνικού και του κινεζικού πολιτισμού.

Όπως επεσήμανε, άμεσος στόχος της Ακαδημίας είναι η Νέα Ιδέα για την οικοδόμηση της Νέας Κίνας, ένα σχέδιο δράσης 18 σκέψεων και 5 αξόνων ώστε να επιτευχθεί η «αναγέννηση» της Κίνας μπροστά στην νέα παγκόσμια πολιτική σκηνή με βάθος χρόνου υλοποίησης και αποτελέσματος τους επόμενους δύο αιώνες.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ συμφώνησε με τον Wang Weiguang, για την διεξαγωγή ενός συνεδρίου όπου θα τεθεί το θέμα της οπτικής τόσο της Ελλάδας όσο και της Κίνας για την Παγκόσμια Κοινότητα, μέσα από τα πολλά κοινά προβλήματα που απασχολούν τις δύο χώρες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL