Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Την Τετάρτη η 11η διαβαλκανική σύνοδος σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την Τετάρτη η 11η διαβαλκανική σύνοδος σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ

Από αύριο αρχίζουν να φθάνουν στην Αθήνα οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων των χωρών που συμμετέχουν στις εργασίες της 11ης διαβαλκανικής συνόδου σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, στην σύνοδο έχει προσκληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και θα απευθυνθεί στους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και στους λοιπούς προσκεκλημένους, ενώ θα παρίστανται επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας.

Στη σύνοδο συμμετέχουν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, του Μαυροβουνίου της πΓΔΜ, της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Τουρκίας, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι πρόεδροι των στρατιωτικών επιτροπών ΝΑΤΟ και ΕΕ, η διοικητής της Allied Joint Force Command Naples καθώς και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ή αντιπρόσωποι αυτών της Σλοβενίας και Κροατίας.

Στην ημερήσια διάταξη των εργασιών της συνόδου, περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

- Παρουσίαση δράσεων και έγκριση των ετησίων αναφορών ομάδων εργασίας

- Ομιλία του γενικού γραμματέα του οργανισμού για την ασφάλεια και την συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), πρέσβη Lamberto Zannier, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Γεωπολιτική Σταθερότητα στη ΝΑ Ευρώπη-Ενεργειακές Οδοί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL