Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Καυστικά σχόλια συνεργατών του Ν. Κοτζιά για την επίθεση εναντίον του από «Τα Νέα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καυστικά σχόλια συνεργατών του Ν. Κοτζιά για την επίθεση εναντίον του από «Τα Νέα»

Συνεργάτες του Νίκου Κοτζιά σχολίασαν σήμερα με καυστικό τρόπο, ότι «τόσο οι συντάκτες της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ όσο και τα στελέχη της αντιπολίτευσης που έχουν κάνει δηλώσεις σε βάρος του δεν έχουν καν διαβάσει τις δηλώσεις σχετικά με τις επαφές του υπουργού στις ΗΠΑ».

«Βέβαια», επισήμαναν οι ίδιοι, «η εκστρατεία παραπληροφόρησης συνεχίζεται και μαζί με αυτήν η αποσιώπηση της πραγματικότητας. Για μια ακόμη φορά η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, συνεχίζει να «φιλοξενεί» ανακρίβειες και συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του κ. Κοτζιά και αλλοιώνει, προβάλλοντας αποσπασματικά, τη δημόσια δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Όπως αναφέρουν, στην απάντησή του σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι το Κυπριακό θα το συζητούσε την επόμενη μέρα με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, δηλαδή με τον κατ' εξοχήν αρμόδιο Αμερικανό Κυβερνητικό παράγοντα για θέματα ασφαλείας».

«Η εφημερίδα αποσιωπά, επίσης» σημείωσαν οι ίδιοι «τις δηλώσεις του μετά την εκτενή και ιδιαίτερα μεγάλη σε διάρκεια συνάντησή του με το Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Αντιστράτηγο Μακ Μάστερ, με τις οποίες καθίσταται ξεκάθαρο ότι στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν το Κυπριακό, η στάση της Τουρκίας στην περιοχή, τα θέματα της οικονομίας και η κατάσταση στα Βαλκάνια. Προφανώς δηλαδή και ζητήματα που άπτονται των σχέσεων της χώρας με όλους τους βόρειους γείτονές μας. Εκτός εάν οι συντάκτες της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ αλλά και τα στελέχη της αντιπολίτευσης που σπεύδουν να τον κατηγορήσουν στερούνται στοιχειωδών γνώσεων γεωγραφίας, αναφέρουν».

Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν στις εξής δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών από την Ουάσιγκτον οι οποίες αποσιωπήθηκαν:

«Α) Μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών κ. Τίλερσον (13/3/17):

- Τουρκία: «Αναφέρθηκα και σ' αυτήν και εξήγησα και τον γνωστό μου όρο περί τουρκικής νευρικότητας.»

- Κυπριακό: «είναι ένα θέμα που θα το συζητήσω περισσότερο με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας».

- Βαλκάνια: «έκανα αναφορά στην αστάθεια που υπάρχει στους βόρειους γείτονές μας και στην προσπάθειά μας να τους σταθεροποιήσουμε».

Β) Μετά τη συνάντηση με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας κ. Μακμάστερ(14.3.2017)

- Κυπριακό: «εξήγησα ποιος είναι ο όρος για να πετύχει μια διαπραγμάτευση. Ο όρος είναι ο ορισμός του Κυπριακού προβλήματος, δηλαδή η απαλλαγή της Κύπρου από τα ξένα στρατεύματα και η κατανόηση από την πλευρά της Τουρκίας ότι δεν μπορεί να ζητάει ειδικά προνόμια όπως είναι τα παρεμβατικά προνόμια που θέλει».

- Περιφερειακά ζητήματα: «Συζητήσαμε πολύ συγκεκριμένα για θέματα που αφορούν τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.»

- Οικονομία: «Έχοντας μια αρχική συζήτηση επί του θέματος, νομίζω ότι θα συνεχισθεί [η υποστήριξη από τις ΗΠΑ στο θέμα του χρέους] και ίσως να είναι και πιο μεγάλη».

- Τουρκία: «Σας είπα χθες ότι η Τουρκία εξάγει την νευρικότητά της. Ίσως ορισμένοι κύκλοι της τουρκικής ηγεσίας θεωρούν ότι μια τέτοια λεκτική σύγκρουση βοηθά την προεκλογική καμπάνια του κ. Ερντογάν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL