Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
Ελληνογερμανικές σχέσεις, Κυπριακό, Τουρκία στο επίκεντρο της συνάντησης Ν.Κοτζιά - Ζ.Γκάμπριελ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελληνογερμανικές σχέσεις, Κυπριακό, Τουρκία στο επίκεντρο της συνάντησης Ν.Κοτζιά - Ζ.Γκάμπριελ

Με επίκεντρο την ενίσχυση της ελληνογερμανικής συνεργασίας σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και την υλοποίηση του Κοινού Σχεδίου Δράσης, που υπεγράφη κατά την επίσκεψη του προκατόχου του, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, στον οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό τομέα, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 12:30, η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Ν.Κοτζιάς και ο Ζ.Γκάμπριελ θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις σχέσεις με την Τουρκία, καθώς και για την πολιτική κατάσταση και τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.

Επιπλέον αναμένεται να μιλήσουν και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το Brexit και η ανάγκη επαναπροσδιορισμού του οράματος για την ενωμένη Ευρώπη του 21ου αιώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης στο υπουργείο Εξωτερικών θα βρεθούν «οι εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ με σημαντικούς παίκτες της παγκόσμιας σκηνής, όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία, καθώς και η αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης».

Ακόμη, ο υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας για τις θέσεις της Ελλάδας και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για την ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά τη συνάντηση, οι δύο υπουργοί θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, πριν από το γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Νίκος Κοτζιάς στον Γερμανό ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL