Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Κοτζιάς: Με τη διοίκηση Τραμπ έχουμε σταθερές σχέσεις, ελπίζω να αναπτυχθούν παραπέρα

Ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη σήμερα και αύριο στην Ουάσιγκτον με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων

«Θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιον βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο ΑΜΠΕ, λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ εκφράζοντας την ελπίδα ότι η διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Ουάσιγκτον θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων.

Ο Ν. Κοτζιάς θα έχει στην Ουάσιγκτον συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας και άλλους υψηλούς παράγοντες της νέας διοίκησης. Επίσης θα δώσει σειρά συνεντεύξεων, ενώ θα έχει επαφές με think tanks, καθώς και με γερουσιαστές και βουλευτές του Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς από το ΑΜΠΕ για τις σχέσεις της Ελλάδας με τη νέα κυβέρνηση του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Ν. Κοτζιάς σημείωσε πως “με τη διοίκηση του σημερινού προέδρου έχουμε σταθερές σχέσεις και έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις. Ελπίζω να αναπτυχθούν παραπέρα".

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια