Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει να μην το παραβιάζεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει να μην το παραβιάζεις

Με μια λακωνική πλην καυστική ανακοίνωση απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα, για την επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.

«Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σχολίασε ότι οι δηλώσεις του Πρ. Παυλόπουλου καταδεικνύουν σοβαρή έλλειψη γνώσης των θεμελιωδών κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε την Τρίτη στην Κάλυμνο για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 70ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου. Από εκεί έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα «είναι αποφασισμένη, με βάση το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του -κυρίως δε με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης, της οποίας κάθε αμφισβήτηση είναι αδιανόητη- καθώς και με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο να υπερασπισθεί, και μάλιστα στο ακέραιο, τα σύνορά της, την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της».

Οι παραπάνω αναφορές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Άγκυρας, που μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι αν και η Αθήνα κατηγορεί την ίδια για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, οι «προκλητικές δηλώσεις» του κ. Παυλόπουλου δείχνουν στην Ε.Ε. και στη διεθνή κοινότητα ποια πλευρά αυξάνει την ένταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL