Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στην Αρμενία σήμερα ο Ν. Κοτζιάς

Eπαφές του υπουργού Εξωτερικών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

Με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Ερεβάν ξεκινά σήμερα την διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Αρμενία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Μία επίσκεψη υψηλού επιπέδου, όπως αυτή που ολοκλήρωσε χθες στη Γεωργία, με επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Αρμενίας, εν όψει μάλιστα και της συμπλήρωσης 25 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σήμερα, ο Ν. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του αρμενικού κοινοβουλίου, Γκαλούστ Σαχακιάν, θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον υπουργό Άμυνας, Βίτζεν Σαργκσιάν, και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Καρέν Καραπετιάν στο Κυβερνητικό Μέγαρο και ακολούθως με τον πατριάρχη, κ.κ. Καρεκίν Β' στο Πατριαρχείο της Αρμενίας.

Αύριο, ο υπουργός Εξωτερικών θα ξεκινήσει το δεύτερο μέρος του μαραθωνίου επαφών του με τη συνάντηση με τον Αρμένιο ομόλογό του Έντουαρντ Ναλμπαντιάν στο υπουργείο Εξωτερικών με τον οποίο θα υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Διπλωματικών Ακαδημιών των δύο υπουργείων Εξωτερικών. Θα ακολουθήσει η επίσκεψη του Ν. Κοτζιά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Ερεβάν, στο οποίο θα δώσει διάλεξη και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί τελετή αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα. Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Αρμενίας, Σέρζ Σαργκσιάν και θα ακολουθήσει δείπνο προς τιμήν του από τον Αρμένιο ομόλογό του.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια