Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διεθνής ημερίδα στο ΥΠΕΞ για «Το μέλλον της Ευρώπης»

Η ημερίδα έχει τρεις θεματικές ενότητες που αφορούν τις νέες προκλήσεις για την Ευρώπη μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, τις ευρωπαϊκές αξίες και την οικονομική διακυβέρνηση, καθώς και τη Δημοκρατία και την ευρωπαϊκή πολιτεία

«Το μέλλον της Ευρώπης» είναι το θέμα διεθνούς ημερίδας που διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 10:00, στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης».

Την εισαγωγική ομιλία θα εκφωνήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, η ημερίδα έχει τρεις θεματικές ενότητες που αφορούν τις νέες προκλήσεις για την Ευρώπη μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, τις ευρωπαϊκές αξίες και την οικονομική διακυβέρνηση, καθώς και τη Δημοκρατία και την ευρωπαϊκή πολιτεία.

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί σε μείζονα ζητήματα ευρωπαϊκής επικαιρότητας, με έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της δημοκρατικής νομιμοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομικής διακυβέρνησης. Σητόχος είναι να αναγνωριστούν και να προταθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί για την ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ΕΕ.

Δείτε όλα τα σχόλια