Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Τ. Κουίκ: Ο ήχος της επίσκεψής μας στους Έλληνες της Ουκρανίας σκεπάζει τον ήχο των όπλων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Κουίκ: Ο ήχος της επίσκεψής μας στους Έλληνες της Ουκρανίας σκεπάζει τον ήχο των όπλων

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα στους Έλληνες της Ουκρανίας και ότι θα παρέχει «συνέχεια το μέγιστο δυνατό» που μπορεί, έστειλε με δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη Μαριούπολη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.

«Τηρώντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα, όταν επισκέφτηκε επίσημα το Κίβεο και συνάντησε το προεδρείο της Ομοσπονδίας και την Αλεξάνδρα Προτσένκο, τις προέδρους και τους προέδρους των ελληνικών κοινοτήτων, βρίσκομαι σήμερα στη Μαριούπολη και στην ευρύτερη περιοχή της, δίπλα στη γραμμή των εχθροπραξιών, σε μια εμπόλεμη ζώνη και ερχόμαστε εδώ, σε αυτή την ειρηνική διπλωματική αποστολή, ελπίζοντας ότι ο ήχος αυτής της αποστολής θα σκεπάσει τον ήχο των όπλων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ.

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την ελπίδα ότι πολύ σύντομα η περιοχή αυτή θα ξαναβρεί την ηρεμία που της αξίζει με βάση τις διεθνείς συνθήκες και τον σεβασμό των συνόρων.

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα παιδιά «που ζουν αυτή τη φρίκη και την αγωνία της αβεβαιότητας, σε αυτή τη δύσκολη περιοχή» και ζητούν ξανά την ηρεμία και την ειρήνη, και τόνισε πως αυτό «μας κάνει ακόμα πιο υπεύθυνους απέναντι στους 90.000 και πλέον ομογενείς που ζουν στην Ουκρανία, εκ των οποίων οι περισσότεροι στη νοτιοανατολική περιοχή, του να παρέχουμε συνέχεια το μέγιστο δυνατό που μπορούμε».

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ από τη Μαριόπουλη:

«Τηρώντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα, όταν επισκέφτηκε επίσημα το Κίβεο και συνάντησε το προεδρείο της Ομοσπονδίας και την Αλεξάνδρα Προτσένκο, τις προέδρους και τους προέδρους των ελληνικών κοινοτήτων, βρίσκομαι σήμερα στη Μαριούπολη και στην ευρύτερη περιοχή της, δίπλα στη γραμμή των εχθροπραξιών, σε μια εμπόλεμη ζώνη και ερχόμαστε εδώ, σε αυτή την ειρηνική διπλωματική αποστολή, ελπίζοντας ότι ο ήχος αυτής της αποστολής θα σκεπάσει τον ήχο των όπλων.

Το γεγονός ότι συνάντησα παιδιά που ζουν αυτή τη φρίκη και την αγωνία της αβεβαιότητας, σε αυτή τη δύσκολη περιοχή, με ένα μήνυμα: δώστε μας ξανά την ηρεμία, δώστε μας την ειρήνη, μας κάνει ακόμα πιο υπεύθυνους απέναντι στους 90.000 και πλέον ομογενείς που ζουν στην Ουκρανία, εκ των οποίων οι περισσότεροι στη νοτιοανατολική περιοχή, του να παρέχουμε συνέχεια το μέγιστο δυνατό που μπορούμε.

Και αυτό θα το τηρήσουμε, ελπίζοντας ότι πολύ σύντομα η περιοχή αυτή πράγματι θα ξαναβρεί την ηρεμία που της αξίζει με βάση τις διεθνείς συνθήκες και τον σεβασμό των συνόρων».

https://www.youtube.com/embed/JtWBn_3suXc

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL