Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
"Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν"

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν και την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, έστειλε από τη Μάλτα, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία αυξημένη προκλητικότητα και στρατιωτική δραστηριότητα από την πλευρά της Τουρκίας. Θέλω να δώσω ένα σαφές μήνυμα. Αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά. Η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου που παραβιάζεται από την άλλη πλευρά. Και ας μην ξεχνάμε, τα ελληνικά σύνορα είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα. Θέλω λοιπόν να είμαι σαφής. Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν» σημείωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Αυτό που υπάρχει είναι η σταθερή αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί το ευρωπαϊκό, το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, καθώς επίσης και η αποφασιστικότητά της να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία όλα τα προβλήματα που προκύπτουν, ποντάροντας πάντα στον διάλογο, στη συνεργασία και όχι σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, έχοντας την πεποίθηση ότι το μήνυμα αυτό θα ληφθεί και από την άλλη πλευρά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL