Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Ψηφίστηκε από την επιτροπή της Βουλής το ν/σ του ΥΠΕΞ για το νέο οργανόγραμμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψηφίστηκε από την επιτροπή της Βουλής το ν/σ του ΥΠΕΞ για το νέο οργανόγραμμα

Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την Τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του ΥΠΕΞ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, προανήγγειλε ότι μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, θα κατατεθούν νομοτεχνικές βελτιώσεις, διευκρινίζοντας ότι το συνταξιοδοτικό των υπαλλήλων του υπουργείου θα ρυθμιστεί με επόμενο νομοσχέδιο, που θα αφορά το ολοκληρωμένο Οργανόγραμμα του ΥΠΕΞ και θα είναι έτοιμο σε περίπου τέσσερις μήνες.

Υπέρ επί της αρχής του νομοσχεδίου είχαν ταχθεί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Χρυσή Αυγή δήλωσαν ότι καταψηφίζουν, ενώ ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.

Ο Ι.Αμανατίδης υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου και απαντώντας στις αιτιάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για αποσπασματικές ρυθμίσεις, αντέτεινε ότι «στόχος του είναι η αποτελεσματικότερη λειτουργία των θεσμικών οργάνων του υπουργείου Εξωτερικών, για την χάραξη εθνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά και η άμεση λύση χρόνιων προβλημάτων για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν οι προτάσεις βουλευτών, ανάμεσα τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης και ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε ό,τι αφορά τον έλεγχο και το ύψος των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ.

Στο συνταξιοδοτικό και στη βαθμολογική εξέλιξη και κατάταξη των υπαλλήλων του υπουργείου, επικεντρώθηκαν κυρίως οι παρατηρήσεις των αρμόδιων εξωκοινοβουλευτικών προσώπων που είχαν κληθεί νωρίτερα στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL