Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
«Σημαντική σύγκλιση απόψεων» στις συναντήσεις Γ.Κατρούγκαλου στο Βερολίνο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Σημαντική σύγκλιση απόψεων» στις συναντήσεις Γ.Κατρούγκαλου στο Βερολίνο

Την πρόθεσή τους για συνέχιση και περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας τους, επαναβεβαίωσαν, την Τετάρτη στο Βερολίνο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Γερμανός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίxαελ Ροτ.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, συζητήθηκαν θέματα διμερούς, ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος, περί των οποίων υπήρξε «σημαντική σύγκλιση απόψεων και εκτιμήσεων».

Παράλληλα, ο Γ.Κατρούκαλος είχε συναντήσεις με τον ομοσπονδιακό βουλευτή και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος Die Linke, Tόμας Νορντ, καθώς και με τον πρόεδρο της Ένωσης γερμανικών συνδικάτων στον κλάδο των υπηρεσιών (Ver.di), Frank Bsirske.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στους Γερμανούς συνομιλητές του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών «τόνισε την ανάγκη για την προώθηση ενός προοδευτικού θεματολογίου, τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, προκειμένου να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων πολιτών για τις θεμελιώδεις αξίες, τα ιδανικά και το όραμα της ΕΕ και να αναχαιτισθούν οι ακραίες εθνικιστικές και δημαγωγικές τάσεις που εμφανίζονται στην Ευρώπη».

Ο Γ.Κατρούγκαλος επισήμανε δε, ότι «θα πρέπει να παρουσιασθεί νέα πολιτική εναλλακτική στις δυνάμεις που επιμένουν σε ατελέσφορες πολιτικές λιτότητας χωρίς κοινωνικό πρόσημο που δεν δίδουν απαντήσεις στις ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτών».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, τις ανωτέρω απόψεις συμμερίσθηκαν, τόσο ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών όσο και οι κκ. Nord και Bsirske.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL