Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ.Βίτσας: Η μπάλα της οριστικής επίλυσης του Κυπριακού έχει περάσει στην πλευρά της Τουρκίας

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

«Εμείς και η κυβέρνηση της Κύπρου έχουμε κάνει οτιδήποτε περισσότερο μπορεί να γίνει και περιμένουμε και αναμένουμε την κίνηση και από την άλλη πλευρά», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας

«Η μπάλα της οριστικής επίλυσης του Κυπριακού έχει περάσει στην πλευρά της Τουρκίας. Αλλά δεν βλέπω τέτοια διάθεση αυτή τη στιγμή γιατί η Τουρκία πιέζεται από πολλές πλευρές και ίσως χρησιμοποιεί τη διαπραγμάτευση της Κύπρου σαν κρυφό χαρτί», εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Εμείς και η κυβέρνηση της Κύπρου έχουμε κάνει οτιδήποτε περισσότερο μπορεί να γίνει και περιμένουμε και αναμένουμε την κίνηση και από την άλλη πλευρά», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ ο Δ.Βίτσας.

Παράλληλα επέμεινε στην ανάγκη οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν και μετά τις συνομιλίες της Γενεύης.

«Ελπίζουμε αυτή η διαπραγμάτευση που γίνεται στη Γενεύη να καταλήξει κάπου θετικά. Για το αν είμαι αισιόδοξος, με την έννοια ότι ένα ζήτημα το οποίο είναι ανοιχτό πάνω από 40 χρόνια θα λυθεί, θα σας έλεγα πως είμαι λίγο σκεπτικός», σημείωσε ο Δ.Βίτσας καλώντας εκ νέου την Τουρκία να απομακρύνει τα κατοχικά στρατεύματα και να συμφωνήσει ότι δεν χρειάζονται επιπλέον εγγυήσεις.

Σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο επανέλαβε ότι «η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων αυτή τη στιγμή είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο».

Τέλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τομέαρχη Άμυνας της ΝΔ Ά.Γεωργιάδη για το θέμα των μισθολογικών ωριμάσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, επισήμανε ότι «θα δοθούν οι ωριμάσεις και τα λόγια του κ. Γεωργιάδη θα πάνε στο βρόντο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια