Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Δηλώσεις του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό: Μεγάλες προσδοκίες Αϊντά για τις συναντήσεις Αναστασιάδη - Ακιντζί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δηλώσεις του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό: Μεγάλες προσδοκίες Αϊντά για τις συναντήσεις Αναστασιάδη - Ακιντζί

"Μεγάλες προσδοκίες" για τον κύκλο των εντατικών συνομιλιών για το Κυπριακό, που ξεκίνησε την Τρίτη ανάμεσα στους δύο ηγέτες και ολοκληρώνεται στις 14 Σεπτεμβρίου, δήλωσε πως έχει ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Αϊντά.

Ο ειδικός σύμβουλος συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Μετά τη συνάντηση δήλωσε πως "Οι δύο ηγέτες επιδεικνύουν δέσμευση για να επιτύχει ο διάλογος και να υπάρξει λύση" και εξήρε τη δέσμευση των δύο ηγετών να αναλάβουν προσωπικά όλα τα θέματα που εκκρεμούν, τονίζοντας ότι «Τώρα είναι η ώρα για τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Ακιντζί να γεφυρώσουν τις διαφορές».

Ερωτηθείς αν τα όσα διαδραματίζονται στην Τουρκία επηρεάζουν τη διαδικασία για το Κυπριακό, απάντησε ότι τα γεγονότα του καλοκαιριού αποτελούν υπενθύμιση ότι το παράθυρο ευκαιρίας «δεν μπορεί να παραμείνει ανοιχτό για πάντα, αλλά είναι ανοιχτό τώρα».

Ο ειδικός σύμβουλος είπε ότι υπάρχουν σαφείς διαβεβαιώσεις από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, περιλαμβανομένης σαφέστατα και της Τουρκίας, ότι παραμένουν υποστηρικτικά και έτοιμα να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, όπως και η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη.

Το Κυπριακό τέθηκε και στο τραπέζι της συνάντησης του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Άγκυρα.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος επανέλαβε πως δεν πρόκειται να διεξαχθεί καμιά συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, του γ.γ. του ΟΗΕ και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κατά την περίοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και τόνισε πως η τριμερής θα εξεταστεί μετά το πέρας του κύκλου συνομιλιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL