Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Aτσάλινο τόξο σταθερότητας η Ελλάδα και η Βουλγαρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Aτσάλινο τόξο σταθερότητας η Ελλάδα και η Βουλγαρία

«Η Βουλγαρία και η Ελλάδα, έχοντας στενή συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., αποτελούν το ατσάλινο τόξο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Σόφια, όπου είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Βούλγαρο ομόλογο του Νικολάι Νέντσεφ και με την πρόεδρο του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου Τσέτσκα Τσάτσεβα.

Από τη Βουλγαρία, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της γείτονος, ανακοίνωσε τη συμφωνία για κοινή πολιτική άμυνας και κοινές ασκήσεις.

«Η Βουλγαρία, η Ελλάδα και κατ' επέκταση η Κύπρος προς τον νότο και η Ρουμανία προς τον βορρά, είμαστε οι χώρες που ουσιαστικά αποτελούμε τα σύνορα της Δύσης με την Ανατολή. Η στενή συνεργασία θα βοηθήσει στο χτίσιμο μιας ασφαλούς Ευρώπης» είπε ανακοινώνοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας συνεργασίας αμυντικών βιομηχανιών Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ακόμη ότι «η στενή συνεργασία των δύο υπουργείων Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Βουλγαρίας δημιουργεί συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για τους λαούς μας και θα αποτελέσει παράδειγμα για τις άλλες χώρες της Συμμαχίας».

Τέλος, μιλώντας για το μεταναστευτικό, ο Π. Καμμένος κάλεσε τους συμμάχους σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ να κατανοήσουν ότι η ενίσχυση της Ελλάδας και της Βουλγαρίας είναι σημαντική και για τις άλλες χώρες της Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL