Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στην Ιταλία η μεταφορά των χημικών της Συρίας

Καθησυχαστικός για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στα ανοικτά της Κρήτης εμφανίσθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη.

Καθησυχαστικός για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στα ανοικτά της Κρήτης εμφανίσθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη. Ο υφυπουργός είπε ότι "δεν προβλέπεται καμία απόρριψη ουσιών ή αποβλήτων είτε στη θάλασσα είτε στο έδαφος".

Η μεταφορά των χημικών έχει αποφασιστεί να γίνει στο λιμάνι Τζόγια Τάουρο, στην Καλαβρία της Ιταλίας. Εκεί θα μεταφορτωθούν σε αμερικανικό πλοίο πάνω στο οποίο θα γίνει υδρόλυση (αδρανοποίηση). "Η επεξεργασία των λυμάτων που θα προκύψουν από την υδρόλυση δεν θα γίνει στο πλοίο, αλλά στη στεριά, μακριά όμως από τη Μεσόγειο", είπε και πρόσθεσε ότι η επεξεργασία των λυμάτων μάλλον θα γίνει στη Γερμανία.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο