Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στην Ιταλία η μεταφορά των χημικών της Συρίας

Καθησυχαστικός για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στα ανοικτά της Κρήτης εμφανίσθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη.

Καθησυχαστικός για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στα ανοικτά της Κρήτης εμφανίσθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη. Ο υφυπουργός είπε ότι "δεν προβλέπεται καμία απόρριψη ουσιών ή αποβλήτων είτε στη θάλασσα είτε στο έδαφος".

Η μεταφορά των χημικών έχει αποφασιστεί να γίνει στο λιμάνι Τζόγια Τάουρο, στην Καλαβρία της Ιταλίας. Εκεί θα μεταφορτωθούν σε αμερικανικό πλοίο πάνω στο οποίο θα γίνει υδρόλυση (αδρανοποίηση). "Η επεξεργασία των λυμάτων που θα προκύψουν από την υδρόλυση δεν θα γίνει στο πλοίο, αλλά στη στεριά, μακριά όμως από τη Μεσόγειο", είπε και πρόσθεσε ότι η επεξεργασία των λυμάτων μάλλον θα γίνει στη Γερμανία.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο Δένδιας, ο Άδωνις και το πολιτικό έλλειμμα του Κ. Μητσοτάκη

Η Νέα Δημοκρατία εγκατέλειψε τελικά την ιδέα της πρότασης μομφής, μια άθλια κίνηση τακτικισμού, που αποσκοπούσε στο να κερδηθεί χρόνος ώστε να προετοιμαστεί ο δεύτερος γύρος των άθλιων επεισοδίων της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο