Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στην Ιταλία η μεταφορά των χημικών της Συρίας

Καθησυχαστικός για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στα ανοικτά της Κρήτης εμφανίσθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη.

Καθησυχαστικός για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στα ανοικτά της Κρήτης εμφανίσθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη. Ο υφυπουργός είπε ότι "δεν προβλέπεται καμία απόρριψη ουσιών ή αποβλήτων είτε στη θάλασσα είτε στο έδαφος".

Η μεταφορά των χημικών έχει αποφασιστεί να γίνει στο λιμάνι Τζόγια Τάουρο, στην Καλαβρία της Ιταλίας. Εκεί θα μεταφορτωθούν σε αμερικανικό πλοίο πάνω στο οποίο θα γίνει υδρόλυση (αδρανοποίηση). "Η επεξεργασία των λυμάτων που θα προκύψουν από την υδρόλυση δεν θα γίνει στο πλοίο, αλλά στη στεριά, μακριά όμως από τη Μεσόγειο", είπε και πρόσθεσε ότι η επεξεργασία των λυμάτων μάλλον θα γίνει στη Γερμανία.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η Ν.Δ. εξοφλεί τα ακροδεξιά της γραμμάτια

Η τοποθέτηση του Κ. Τσουβάλα και του Γ. Μαυρωτά σε θέσεις γενικών γραμματέων της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ένα πολιτικό συμπέρασμα οδηγούν: ότι οι δύο εκστρατείες μίσους που διεξήγαγε η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση, δεν είχαν κανένα κίνητρο πέρα από την απροκάλυπτη πολιτική υποκρισία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο