Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Στο Γαλλικό Ινστιτούτο / Κριτική με... τακτ Βενιζέλου στους δανειστές για τη λιτότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο / Κριτική με... τακτ Βενιζέλου στους δανειστές για τη λιτότητα

Για σχεδιαστικά προβλήματα και τεράστια λάθη που βαραίνουν τους εταίρους έκανε λόγο μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, χωρίς ωστόσο να τα προσδιορίσει ή να ζητήσει επιμερισμό ευθυνών. Κυρίως όμως χωρίς να ζητήσει επανόρθωση, παρά μόνο να πάψουν τα στερεότυπα κατά της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλώντας ενώπιον "γαλλικού" ακροατηρίου, ο κ. Βενιζέλος έπλεξε το εγκώμιο της Γαλλίας και ζήτησε "άμεσες γαλλικές επενδύσεις".

Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε και πάλι στην ελληνική προεδρία και την προοπτική των ευρωεκλογών και σημείωσε ότι όλες οι ευρωπαϊκές κοινωνίες βρίσκονται αντιμέτωπες με «νέα φαινόμενα ευρωσκεπτικισμού, με την κόπωση των νέων πολιτών που ταυτίζουν την Ευρώπη με τη λιτότητα και εν πάση περιπτώσει με ένα μοντέλο μονόπλευρο, ετεροβαρές που κανοναρχείται κυρίως από τη Γερμανία».

Σήμερα, ο ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτη Καμμένου αναφορικά με την ΠΓΔΜ. Στη συνέχεια θα παραστεί στην κοπή της πίτας του υπουργείου.

Α.Γ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL