Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
Θ.Δρίτσας: «Άρωμα» στοχευμένων εκκαθαρίσεων σε ορισμένες αποφάσεις αποστρατείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ.Δρίτσας: «Άρωμα» στοχευμένων εκκαθαρίσεων σε ορισμένες αποφάσεις αποστρατείας

«Εύλογη ανησυχία γεννούν ορισμένες εκ των αποφάσεων με τις οποίες κρίθηκαν και αποστρατεύθηκαν επιτελείς Αξιωματικοί ειδικά του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας», σημειώνει ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.

Ο ίδιος αναφορικά με τις κρίσεις και αποστρατείες επιτελών αξιωματικών σημειώνει ότι «άξιοι και κατά γενική ομολογία αναγνωρισμένης προσφοράς και επάρκειας αξιωματικοί, αποστρατεύθηκαν και ορισμένες εξ αυτών των αποφάσεων αποστρατείας, φαίνεται να έχουν χαρακτήρα στοχευμένων εκκαθαρίσεων, με διαφορετικά μεν αλλά σαφώς όχι υπηρεσιακά - αξιοκρατικά κριτήρια».

«Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία εάν αναλογιστεί κανείς την κρισιμότητα των στιγμών για τη χώρα, κρισιμότητα την οποία ουδείς δικαιούται να παραβλέπει» προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Καταλήγοντας, ο Θοδωρής Δρίτσας υπογραμμίζει ότι «από θέση αρχής δεν επιθυμούμε και δεν παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά των Ενόπλων Δυνάμεων. Εν προκειμένω όμως, αισθανόμαστε κατ΄ εξαίρεση υποχρεωμένοι, να μη σιωπήσουμε. Γιατί  οφείλουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, κάτι που δυστυχώς δεν το κάνουν όλοι και δεν το κάνουν πάντα και όταν πρέπει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL