Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Απορρίπτει το ΥΠΕΞ τις κατηγορίες Τσαβούσογλου ότι "η Ελλάδα πυροβολεί και βυθίζει βάρκες με πρόσφυγες στο Αιγαίο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απορρίπτει το ΥΠΕΞ τις κατηγορίες Τσαβούσογλου ότι "η Ελλάδα πυροβολεί και βυθίζει βάρκες με πρόσφυγες στο Αιγαίο"

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίσθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας ότι «η Ελλάδα πυροβολεί και βυθίζει βάρκες με πρόσφυγες στο Αιγαίο και εξαναγκάζει πολλούς από αυτούς να επιστρέψουν τραυματισμένοι στην Τουρκία».

Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές», αναφέρεται σε σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού», διαμηνύει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL