Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Μόσχα: Οι S-400 στην Τουρκία δεν συνιστούν καμία απολύτως απειλή για την Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μόσχα: Οι S-400 στην Τουρκία δεν συνιστούν καμία απολύτως απειλή για την Ελλάδα

Οι πωλήσεις των συστημάτων πυραυλικής αντιαεροπορικής άμυνας S-400 δεν συνιστούν καθ' οιονδήποτε τρόπο απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και τέτοιου είδους φόβοι είναι απολύτως αβάσιμοι, δήλωσε σε συνέντευξη του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti ο διευθυντής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για θέματα στρατιωτικο-τεχνολογικής συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάγεφ.

«Το πυραυλικό σύστημα S-400, που είναι σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, που ακόμη και με τη σημασία αυτής της λέξης, δεν είναι επιθετικό όπλο», σημεώισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Είναι το πιο σύγχρονο σύστημα, το οποίο προορίζεται να υπερασπίζεται πρωτίστως τον εναέριο χώρο, από τις επιβουλές των μεν ή των δε επιθετικών αεροδιαστημικών όπλων, σύγχρονων και μελλοντικών. Και σε σχέση με αυτό, η πώληση του στην Τουρκία δεν απειλεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο την εδαφική ακεραιότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Συνεπώς οι φόβοι είναι απολύτως αβάσιμοι» πρόσθεσε ο Ντ.Σουγκάγεφ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το sputniknews.gr, ο ίδιος σημείωσε ότι η Μόσχα πρότεινε τη συμπαραγωγή όπλων Καλάσνικοφ με την Ελλάδα και αναμένει απάντηση.

Ενώ στο ίδια συνέντευξη, ο Ντ.Σουγκάγεφ δηλώνει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών S-300.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL