Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Η ενίσχυση της θεσμικής εκπροσώπησης των Ρομά στη συνάντηση Π.Σκουρλέτη με τη Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ενίσχυση της θεσμικής εκπροσώπησης των Ρομά στη συνάντηση Π.Σκουρλέτη με τη Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά

Συνάντηση με την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, (ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ) είχαν ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Πάνος Λάμπρου, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υποβλήθηκαν οι θέσεις της Συνομοσπονδίας για την ενίσχυση της θεσμικής εκπροσώπησης των Ρομά, ενώ ιεραρχήθηκαν άμεσα ζητήματα που απασχολούν κυρίως τα πιο ευάλωτα τμήματά τους.

Επίσης, συζητήθηκαν πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, η οποία αποτιμάται θετικά, αν και όπως σημειώθηκε χρειάζεται επιτάχυνση του νομοθετικού έργου. Παράλληλα, μεταφέρθηκε η εμπειρία από τους κατά τόπους συλλόγους των Ρομά, αναφορικά με τις πραγματικές συνθήκες, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντούν οι θεσμικές πρωτοβουλίες για την βελτίωση της ζωής τους.

«Η ανάγκη ιεράρχησης των θεμάτων και επισήμανσης προτεραιοτήτων βρήκε σύμφωνες και τις δύο πλευρές, όπως και η σκοπιμότητα εντοπισμού του πλέον επιτυχημένου υποδείγματος αντιμετώπισης των προβλημάτων διαβίωσης και ένταξης, ώστε να αποτελέσει βάση και για άλλες ανάλογες προσπάθειες» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σε αυτό το πλαίσιο, «η επικοινωνία του κόμματος με την Συνομοσπονδία θα γίνει πιο συστηματική το επόμενο διάστημα, καθώς η αντιμετώπιση της περιθωριοποίησης των Ρομά συνδέεται τόσο με την προάσπιση βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων, όσο και με τη συνολική προσπάθεια βελτίωσης της ζωής των Ελλήνων πολιτών, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα ταυτοτικά χαρακτηριστικά τους».

Η Συνομοσπονδία εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον Πρόεδρο, Βασίλειο Πάντζο, τον Γενικό Γραμματέα, Παναγιώτη Σαμπάνη και τον νομικό σύμβουλο, Ηλία Γιαννόπουλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL