Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Εισαγγελική έφεση κατά αθώωσης ταξιτζή για ρατσισμό κατά ΑμεΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εισαγγελική έφεση κατά αθώωσης ταξιτζή για ρατσισμό κατά ΑμεΑ

H Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών της 1 Οκτωβρίου 2018 στην πρώτη στα ελληνικά χρονικά δίκη για μισαναπηρική (ρατσιστική κατά ΑμεΑ) και μάλιστα βίαιη συμπεριφορά.

Η έφεση αφορά πρόσφατη αθώωση οδηγού ταξί που κατηγορούταν πως στις 25 Μαΐου 2015, όταν κλήθηκε να παραλάβει πελάτη έξω από το Συνεργατικό Καφενείο Σαΐτες στη Νέα Σμύρνη, όταν διαπίστωσε ότι ο επιβάτης, που ήταν ο κοινωνιολόγος, συγγραφέας και ακτιβιστής Ανδρέας Κουζέλης, είχε σπαστική τετραπληγία, αρνήθηκε να τον πάρει και δημιούργησε επεισόδιο με συμπεριφορά που χαρακτηρίστηκε στο κατηγορητήριο ως “παράνομη βία με αφορμή την αναπηρία του παθόντος”. Έτσι, η υπόθεση θα εκδικαστεί ξανά από το Εφετείο Αθήνας.

Αιτήματα για την άσκηση έφεσης είχαν υποβάλει ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι στον υπουργό Δικαιοσύνης και στη Γενική Γραμματέα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων με σκοπό οι τελευταίοι να ενεργήσουν όπως έκαναν και μετά την αθωωτική απόφαση στη δίκη του μητροπολίτη Αμβρόσιου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL