Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξεκινά σήμερα στο Πάρκο Γουδή το 21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Οι συζητήσεις του φεστιβάλ ξεκινούν στις 7μμ και οι συναυλίες στις 9:30 μμ. Η τιμή εισόδου ενίσχυσης ανέρχεται στα 5 ευρώ ανά ημέρα ενώ για πρόσφυγες και μετανάστες/ριες η είσοδος είναι δωρεάν

Με σύνθημα «αν έχουμε μία ελπίδα την οφείλουμε σε αυτούς που δεν έχουν καμία» ξεκινά σήμερα στο Πάρκο Γουδή το 21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ και θα διαρκέσει μέχρι και την 1η Ιουλίου.

Συζητήσεις, συναυλίες, δρώμενα, εκθέσεις και κουζίνες απ' όλο τον κόσμο θα αποτελέσουν το σκηνικό και αυτή τη χρόνια, δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τις διακρίσεις. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, αντιρατσιστικές συλλογικότητες σε ανακοίνωσή τους «Ξαναβρισκόμαστε στο 21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Γιορτάζοντας να πούμε όλοι/ες μαζί πάλι το δικό μας "όχι" στον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τις διακρίσεις, την εκμετάλλευση, τα σύνορα, το κράτος εξαίρεσης, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον αγώνα για τα κοινά. Αλλά το φεστιβάλ δεν είναι μόνο τα "όχι" μας και οι αγώνες μας, είναι και η γιορτή της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, του μαζί. Είναι η κοινή γλώσσα που διαλαλεί ότι μπορεί να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον για όλους και όλες».

Ξεχωριστό σημείο για ακόμη μία χρονιά στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ οι κουζίνες απ' όλο τον κόσμο καθώς πρόσφυγες μετανάστες και ντόπιοι στρώνουν ένα πολυεθνικό τραπέζι, ένα τραπέζι με γεύσεις από 20 χώρες, όπου χωράνε όλες και όλοι. Ειδικότερα οι κουζίνες θα είναι από Αίγυπτο, Αιθιοπία, Ακτή Ελεφαντοστού, Αφγανιστάν, Βενεζουέλα, Ζιμπάμπουε, Ιράν, Καμερούν, Κουρδιστάν, Μαγαδασκάρη, Μαλαισία, Μαρόκο, Μοζαμβίκη, Νιγηρία, Νότια Αφρική, Σενεγάλη, Σιέρα Λεόνε, Σουδάν, Τουρκία-Κουρδιστάν, Φιλιππίνες.

Επιπλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκθέσεις φωτογραφίας και σκίτσων, καθώς επίσης κι οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στις συναυλίες ανάμεσά τους, η Νατάσα Μποφίλιου, οι Imam Baildi, ο Κωνσταντίνος Βήτα. Οι μουσικές σκηνές του αντιρατσιστικού φεστιβάλ θα προσπαθήσουν για ακόμη μία χρονιά να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα περιλαμβάνοντας συναυλίες από hip-hop συγκροτήματα, παραδοσιακά ηπειρώτικα κι ικαριώτικα γλέντια μέχρι και παραδοσιακή μουσική από μεταναστευτικές κοινότητες.

Οι συζητήσεις του φεστιβάλ ξεκινούν στις 7μμ και οι συναυλίες στις 9:30 μμ. Η τιμή εισόδου ενίσχυσης ανέρχεται στα 5 ευρώ ανά ημέρα ενώ για πρόσφυγες και μετανάστες/ριες η είσοδος είναι δωρεάν.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις