Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Να πάρουμε πίσω την Ηριάννα και τον Περικλή"

“Να πάρουμε πίσω την Ηριάννα και τον Περικλή”, όπως και την άμεση κατάργηση του τρομονόμου ζητούν 256 ενεργοί πολίτες, στην πλειονότητά τους εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης στις 21 Μαρτίου στο Εφετείο Αθηνών. Στο κείμενο που συνυπογράφουν, οι 256 πολίτες τονίζουν ότι “θεωρούμε υποχρέωσή μας να δηλώσουμε κατηγορηματικά την αλληλεγγύη μας στην Ηριάννα και τον Περικλή και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στον τρομονόμο και την ενίσχυσή του, ενάντια στη χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου, ενάντια στην ποινικοποίηση των προσωπικών σχέσεων”.

Οι 256 πολίτες υπογραμμίζουν την ανάγκη “να εμποδίσουμε την κατασκευή ενόχων, την επέλαση της καταστολής και τη διάχυση του φόβου” και επισημαίνουν ότι η Ηριάννα κι ο Περικλής “χρησιμοποιήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική ως άλλοθι για την παραγωγή 'αντιτρομοκρατικού έργου', αλλά και την εφαρμογή εκδικητικής καταστολής σε όσους η ίδια υπηρεσία έχει καταχωρήσει στις τάξεις του 'εσωτερικού εχθρού'”.

Οι 256 πολίτες θυμίζουν ότι η σύλληψη της Ηριάννας και του Περικλή “έγινε την εποχή του δόγματος 'νόμος και τάξη' της κυβέρνησης Σαμαρά και το κατηγορητήριό τους περιλάμβανε όλα τα βασικά συστατικά των τρομοϋποθέσεων: επικοινωνιακά σόου, δείγματα DNA, σκιαγράφηση ενός αόριστα 'ύποπτου' κοινωνικού περιβάλλοντος”, παρατηρώντας ότι “η καταδίκη τους ήρθε ενάντια στην κοινή λογική”.

Οι 256 πολίτες σημειώνουν ότι “αυτού του είδους οι υποθέσεις αποτελούν έναν ακόμη τρόπο επιβολής της 'κοινωνικής ειρήνης' σε συνθήκες κρίσης, καθώς στοχεύουν στην εμπέδωση του φόβου και την καταστολή των αγώνων” παρατηρώντας ότι “δομικό στοιχείο του πλέγματος καταστολής αποτελεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος (άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα)”.

Οι 256 πολίτες στηλιτεύουν τις προβλέψεις του αντιτρομοκρατικού νόμου “με τα ειδικά δικαστήρια και τις ειδικές συνθήκες κράτησης, με τις υπερεξουσίες των διωκτικών αρχών και τη δυνατότητά τους να κατασκευάζουν υποθέσεις βασισμένες σε έωλα στοιχεία και με τις φασιστικής έμπνευσης διατάξεις της συλλογικής ευθύνης και της ποινικοποίησης των προσωπικών και πολιτικών σχέσεων” και τονίζουν ότι “οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. είναι μεγάλες γιατί όχι μόνο έχει αφήσει άθικτο όλο το τρομακτικό οπλοστάσιο της 'αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας', αλλά προετοιμάζει και την αυστηροποίηση του Σωφρονιστικού Κώδικα”.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις