Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
"Για την Ηριάννα και το δίκιο": Σήμερα εξετάζεται το αίτημα αποφυλάκισης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Για την Ηριάννα και το δίκιο": Σήμερα εξετάζεται το αίτημα αποφυλάκισης

Στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας αναμένεται η συζήτηση της δεύτερης αίτησης αναστολής έκτισης ποινής της Ηριάννας μετά την απόρριψη, τον περασμένο Ιούλιο και με οριακή πλειοψηφία, του αιτήματός της για αναστολή εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης των 13 ετών η οποία της έχει επιβληθεί. Η αίθουσα είναι γεμάτη από αλληλέγγυους στην Ηριάννα και στον Περικλή.  

Αν και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας έχει προαναγγείλει την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους ως ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η υπόθεση είναι από εκείνες που έλαβαν ειδική άδεια.

Προηγήθηκε η συζήτηση της αίτησης του συγκατηγορουμένου της, Περικλή, που είναι καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και φυλάκιση και ζητεί την αποφυλάκιση του κυρίως για λόγους υγείας. Η εξέταση της υπόθεσης ξεκίνησε με κατάθεση του Δημοσθένη Μπούρου, καθηγητή πνευμονολογίας.

Νωρίτερα, ο συνήγορος της 29χρονης, Θεόδωρος Μαντάς, διαμαρτυρήθηκε για την ισχυρή παρουσία αστυνομικών μέσα στην αίθουσα.

Σε δήλωσή του στο NEWS 24/7 αναφέρθηκε στον καινούργιο αγώνα που καλείται να δώσει, λέγοντας: «Με την υπόθεση να έχει πλέον ωριμάσει και με την ισχυρή μειοψηφία των Δικαστών στην προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισης, που τάχθηκαν υπέρ του αιτήματός μας έχουμε θετική προσδοκία ότι με την καινούργια προσπάθεια θα τελειώσει ο κύκλος της εσφαλμένης δικαστικής εκτίμησης. Διατηρούμε στο ακέραιο την αισιοδοξία μας ότι τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης θα αποκαταστήσουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός κράτους Δικαίου και η Ηριάννα επιτέλους θα αποφυλακισθεί»

Η Ηριάννα παραμένει φυλακισμένη μετά την κάθειρξη 13 ετών, που της επιβλήθηκε με μοναδικό στοιχείο ένα υποτιθέμενο αποτύπωμα.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgia.tin.irianna%2Fposts%2F326780904452587&width=500

Φάκελος της Αυγής για την Ηριάννα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL