Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
"Ιστορική στιγμή η ψήφιση του νόμου για την ταυτότητα φύλου"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ιστορική στιγμή η ψήφιση του νόμου για την ταυτότητα φύλου"

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά υποδέχτηκαν τα μέλη της διεμφυλικής κοινότητας την υπερψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου.

Είναι χαρακτηριστικές οι σκηνές που ακολούθησαν, αφού λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στα θεωρεία της αίθουσας Ολομέλειας ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και εναγκαλισμούς.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), που εκπροσωπεί την τρανς και ίντερσεξ κοινότητα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ψήφιση του νόμου, τονίζοντας πως αποτελεί το πρώτο θετικό βήμα για την αναγνώριση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ενώ προσθέτει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την περαιτέρω βελτίωσή του.

Επίσης, χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή της ψήφισης του νομοσχεδίου, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί την κορυφαία διεκδίκηση της κοινότητάς μας που τόσα χρόνια υπέφερε από τα στερεότυπα, τη μισαλλοδοξία, τις διακρίσεις, αποκλεισμούς ή περιορισμένη πρόσβαση σε μια σειρά τομέων της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής.

Τέλος, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών κατηγόρησε τη ΝΔ και την Ένωση Κέντρων για εμπαιγμό, αφού όπως ανέφεραν τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης διαβεβαίωναν σε όλες τις συναντήσεις του ότι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, τουλάχιστον επί της αρχής, ενώ έπραξαν το αντίθετο.

«Αξίζει, κλείνοντας, να γίνει μνεία σε κόμματα, ιδιαίτερα στη Νέα Δημοκρατία (της οποίας ο Πρόεδρος κύριος Μητσοτάκης έφτασε στην ακραία αναφορά περί εξωγήινων καθώς και ότι οι τρανς χρειάζονται «βαριά ψυχιατρική υποστήριξη»!!!) και στην Ένωση Κεντρώων, που σε όλες τις συναντήσεις ενέπαιξαν τόσο εμάς, όσο και όλες τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, διαβεβαιώνοντας ότι θα το ψηφίσουν τουλάχιστον επί της αρχής, ενώ έπραξαν το αντίθετο», ανέφερε το ΣΥΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL