Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αντιδράσεις από ΛΟΑΤ κοινότητα για ΝΔ: "Τί μας κάλεσε ο Μητσοτάκης, ας συναντούσε τον Ιερώνυμο"

Eurokinissi

Η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών Μαρίνα Γαλανού, με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δυκτίωσης ανέφερε πως με την πρότασή της «η ΝΔ παίρνει τη θέση της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας»

Αντιδράσεις στη ΛΟΑΤ κοινότητα έχει προκαλέσει η απόφαση της ΝΔ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου και να καταθέσει τη δική της πρόταση. Η Μαρίνα Γαλανού, πρόεδρος τουΣωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών σημειώνει μεταξύ άλλων πως με την πρότασή της «η ΝΔ παίρνει τη θέση της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας».

Στην πρότασή της η ΝΔ αναφέρει πως«το πρόσωπο μπορεί μια φορά μόνο να ζητήσει διόρθωση φύλου» και πως «η διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου πρέπει να γίνεται με δικαστική απόφαση». Η δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ, θα εκδίδεται μετά από δύο αυτοπρόσωπες δηλώσεις του αιτούντος ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου. Ακόμη το πρόσωπο που θα ζητά διόρθωση φύλου, σύμφωνα με τη ΝΔ, θα πρέπει να είναι ενήλικο και να μην είναι έγγαμο, ενώ θέτει και το ζήτημα της «ιατρικής βεβαίωσης».

«Η ΝΔ δια του κυρίου Παναγιωτόπουλου στην πραγματικότητα παίρνει την θέση της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας: Ψυχιατρική προϋπόθεση. Απορώ γιατί ζήτησε ο ίδιος και ο πρόεδρος της ΝΔ να μας συναντήσει. Μπορούσε να συναντήσει απλά την Επιτροπή αυτή ή ακόμη πιο απλά τον ίδιο τον Ιερώνυμο», έγραψε η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού.

ΠΗΓΗ: T - ZINE

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Κ. Μητσοτάκης: ανεπαρκής, καιροσκόπος, έμπορος εθνοπατριωτισμού

Για να καλύψει την πολιτική του αγωνία μπροστά στο τέλος των ελληνικών προγραμμάτων, αλλά και για να διαχειριστεί τη γενικότερη πολιτική του ανεπάρκεια, ο Κ. Μητσοτάκης καταφεύγει στο πιο χυδαίο είδος πολιτικής

Δειτε ολοκληρο το αρθρο