Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Ηριάννα μένει στη φυλακή αν δεν καθαρογραφεί η απόφαση!

Στις 17 Ιουλίου το μεγάλο ραντεβού με τη Δικαιοσύνη

Μόλις δύο εβδομάδες έχουν μείνει μέχρι την εκδίκαση της αίτησης αναστολής της Ηριάννας Β. Λ., που θα κρίνει αν θα της επιτραπεί να βρίσκεται εκτός φυλακής μέχρι το Εφετείο. Το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στις 17 Ιουλίου και, αν η καταδικαστική, πρωτόδικη απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί μέχρι τότε, η εκδίκαση θα ανασταλεί και η Ηριάννα, στην καλύτερη περίπτωση, θα παραμείνει κρατούμενη για πάνω από δύο μήνες ακόμη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έχει ζητήσει από τον προϊστάμενο του Εφετείου την επίσπευση της καθαρογραφής της απόφασης και μιλώντας στην «Αυγή» της Κυριακής σχολιάζει την υπόθεση της Ηριάννας. Παράλληλα, την «ανησυχία» της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει στην Κ.Α. η πρόεδρός της Κλειώ Παπαπαντολέων για τη «δικονομική μεταχείριση» της 29χρονης και αξιολογεί τόσο την ποινική διαδικασία όσο και τη μετατροπή του DNA σε «βασιλιά» της δίκης.

Για την υπόθεση της Ηριάννας και τα εμπόδια που καλείται να προσπελάσει μέχρι την εκδίκαση της αναστολής μιλάει στην «Αυγή» ο δικηγόρος της Θεόδωρος Μαντάς, που κάνει λόγο για «πλήγμα στην αίσθηση περί δικαίου», παραμένοντας «αισιόδοξος» από πεποίθηση ότι η αναστολή θα αποτελέσει «ενός είδους λύτρωσης» σε «μια ολόκληρη κοινωνία». Μια κοινωνία που ολοένα και περισσότερο μιλάει, αγωνιά και εκδηλώνει την αλληλεγγύη της προς την Ηριάννα.

Πράγματι, στο φόντο του αγώνα της νεαρής γυναίκας βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες πανεπιστημιακοί, νομικοί, επιστήμονες, καλλιτέχνες και πολίτες που προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις υποστήριξης και ζητούν η Δικαιοσύνη να λάμψει στις 17 Ιουλίου και η Ηριάννα να γυρίσει στην πολλά υποσχόμενη πορεία και ζωή που έχει επιλέξει.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το αβέβαιο παγκόσμιο μέλλον και οι δυνάμεις του καλού

Οι δυνάμεις του καλού υπάρχουν παντού, πρέπει όμως να ανασυγκροτηθούν πολιτικά και προγραμματικά. Και η Αριστερά, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, πρέπει να μελετήσει τις ιστορικές απαιτήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί

Δειτε ολοκληρο το αρθρο