Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
Από σήμερα στο Γεωπονικό το 4ο ευρωπαϊκό διεθνές συνέδριο Κ.ΑΛ.Ο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από σήμερα στο Γεωπονικό το 4ο ευρωπαϊκό διεθνές συνέδριο Κ.ΑΛ.Ο

Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) φέτος η Αθήνα. Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 11 Ιουνίου, ο κόσμος που θα προσέλθει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει όλο το σύμπαν μιας οικονομικής και κοινωνικής πρακτικής που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο του διεθνούς δημόσιου διαλόγου.


Τη διοργάνωση του συνεδρίου έχουν αναλάβει ο Συνεργατικός Χώρος για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία "Dock", ο "Κόμβος" για την Κοινωνική Οικονομία, Ενδυνάμωση και Καινοτομία, το Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας, ο Συντονισμός ΚΟΙΝΣΕΠ Αθήνας, η συνεταιριστική "Εφημερίδα των Συντακτών" και το Πανελλαδικό Συντονιστικό Αλληλέγγυων Σχολείων. Από τη Θεσσαλονίκη συμβάλλουν οι "Πρω.σ.κ.αλ.ο." και το Λαϊκό Πανεπιστήμιο για την Κ.ΑΛ.Ο. Συνδιοργανωτής του Συνεδρίου είναι η πανευρωπαϊκή δικτύωση RIPESS EU – Solidarity Economy Europe.


Στo “Universse 2017”, όπως ονομάζεται το συνέδριο, θα συμμετέχουν 30 αποστολές από όλη την Ευρώπη, συνεργατικά σχήματα και συνεταιρισμοί από όλη την Ελλάδα, αυτοοργανωμένες δομές, ακτιβιστές-τριες, οικονομολόγοι και διανοητές. Θα γίνουν 40 ανοιχτές συζητήσεις με θεματικές όπως: “Μορφές, πεδία και οπτικές της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας και του συνεργατισμού”, “Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή με φόντο την κλιματική αλλαγή”, “Πρακτικές Κ.ΑΛ.Ο στην κοινωνική ένταξη με έμφαση στο προσφυγικό ζήτημα”.


Για τη σημασία της Κ.ΑΛ.Ο στο σήμερα και το ρόλο που μπορεί να παίξει στην Ελλάδα, οι διοργανωτές υπογραμμίζουν: "Η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία δεν έρχεται να δώσει προσωρινές απαντήσεις στο σύμπτωμα, δηλαδή τις πρωτοφανείς συνθήκες που δημιούργησε η οικονομική κρίση, αλλά αποτελεί μια προσπάθεια για συνολική απάντηση στις αιτίες που μας έφεραν ως εδώ".


Παρούσα στο συνέδριο θα είναι και η Αλληλεγγύη για Όλους, η οποία βοηθά στη δικτύωση των αυοοργανωμένων δομών πανελλδικά. Στο συνέδριο έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει τη θεματική συζήτηση: «Οι δομές αλληλεγγύης μπροστά στην κρίση, στις νέες συνθήκες και την πρόκληση της Κ.ΑΛ.Ο». Η συζήτηση θα κινηθεί στα πεδία της ανάπτυξης δικτύων αλληλεγγύης, των αλληλέγγυων αγορών χωρίς μεσάζοντες και των βασικών αρχών της Κ.ΑΛ.Ο.


Περισσότερες πληροφορίες για το «4o Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας -Universse 2017», θα βρείτε εδώ.


Κι εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των θεματικών συζητήσεων του συνεδρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL