Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΕΔΑ: Ανεπαρκής η ελληνική δικαιοσύνη στο θέμα της εργασιακής εκμετάλλευσης

«Είναι αναγκαίο να αποτραπεί με κάθε διοικητικό, νομοθετικό και ελεγκτικό μέσο η ακραία εργασιακή εκμετάλλευση ανθρώπων»

Την ικανοποίησή της για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση της Μανωλάδας εκφράζει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου τονίζοντας ότι η εν λόγω απόφαση πρέπει να οδηγήσει σε άμεσες διορθώσεις στα ελλείμματα που αναδείχθηκαν, ως προς τα φαινόμενα καταναγκαστικής εργασίας στην χώρα μας.

Είναι αναγκαίο να αποτραπεί με κάθε διοικητικό, νομοθετικό και ελεγκτικό μέσο η ακραία εργασιακή εκμετάλλευση ανθρώπων που βρίσκονται σε απόλυτη ευαλωτότητα λόγω της οικονομικής και νομικής τους θέσης, αναφέρει η οργάνωση.

Επίσης, γίνεται αναφορά στην ανάγκη ορθής απονομής δικαιοσύνης, αφού λόγω της «ανεπάρκειας της ελληνικής Δικαιοσύνης να διερευνήσει αποτελεσματικά την εργασιακή εκμετάλλευση, κρίθηκε και η υπόθεση της Μανωλάδας στο Στρασβούργο».

Συγκεκριμένα, η Ένωση επισημαίνει, πως «για άλλη μια φορά, ο Έλληνας δικαστής έκλεισε τα μάτια στην εφαρμογή κανόνων δικαίου που κλήθηκε να εξετάσει. Ειδικά, όταν η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανοίξει τη διαδικασία επανεξέτασης της υπόθεσης» καταλήγει η Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια