Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Στις 9 Ιουνίου δικάζεται η προστασία του περιβάλλοντος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις 9 Ιουνίου δικάζεται η προστασία του περιβάλλοντος

Της Κατερίνας Ιγγλέζη*

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την παγκόσμια ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ξεκινάει η δίκη 21 αγωνιστών της Χαλκιδικής. Μία δίκη που βασίζεται σε ένα κατηγορητήριο χαλκευμένο από την τότε κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με έωλα αποδεικτικά στοιχεία.

Οι μνήμες από τις «άγριες μέρες» της άνοιξης του 2013 ακόμα νωπές. Οι πολύωρες ανακρίσεις με μεθόδους που παραβίαζαν κατάφωρα τα συνταγματικά δικαιώματα των ανακρινόμενων πολιτών (αγνοούμενοι για πολλές ώρες, ψυχολογική και σωματική βία, ανακρίσεις ανηλίκων, παράνομη λήψη DNA), η εισβολή των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. στην Ιερισσό με ανεξέλεγκτη χρήση χημικών ακόμη και σε σχολείο, οι σπασμένες πόρτες στις 3 τα ξημερώματα και οι συλλήψεις οικογενειαρχών, σαν να πρόκειται για εγκληματίες μπροστά στα μάτια των έντρομων παιδιών τους, δεν σβήνουν εύκολα από τη μνήμη των κατοίκων της Χαλκιδικής αλλά και όλων των Ελλήνων, που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι τη βία και την αυθαιρεσία του κράτους.

Και όλα αυτά γιατί έπρεπε να εκφοβιστούν και να τιμωρηθούν οι κάτοικοι της περιοχής που τόλμησαν να αμφισβητήσουν το δόγμα της κυβέρνησης Σαμαρά «επενδύσεις με κάθε κόστος». Γιατί έπρεπε να γίνουν παράδειγμα προς αποφυγήν αυτοί που τόλμησαν να αντισταθούν στα καταστροφικά σχέδια της πολυεθνικής εταιρείας Eldorado. Γιατί έπρεπε να συκοφαντηθεί ένα παλλαϊκό κίνημα που υπερασπίζεται το δικαίωμα ενός τόπου στη ζωή.

Ως βουλευτής Χαλκιδικής, αλλά κυρίως ως κάτοικος της περιοχής, θα στέκομαι πάντα δίπλα στους συμπολίτες μου και θα αγωνίζομαι μαζί τους μέχρι την τελική δικαίωση.

Καλώ την ελληνική Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της και να δικάσει με βάση τα πραγματικά δεδομένα και όχι με τα κατασκευασμένα με άνωθεν εντολές χαλκεύματα.

Καλώ την κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις των κομμάτων της συμπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ., και να ακυρώσει άμεσα τα καταστροφικά για το περιβάλλον και την οικονομία σχέδια της μεταλλευτικής πολυεθνικής και να προχωρήσει σε ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής που να αρμόζει στα φυσικά, ιστορικά και πολιτισμικά πλεονεκτήματά της.

* Η Κατερίνα Ιγγλέζη είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL