Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 21 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ / Η Θεσσαλονίκη στο πόδι για τις Σκουριές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 21 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ / Η Θεσσαλονίκη στο πόδι για τις Σκουριές

Στους ρυθμούς των συνθημάτων εναντίον της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές έχει μπει από χθες η Θεσσαλονίκη εν όψει της σημερινής δίκης των 21 αγωνιστών κατοίκων. Οι 21 κάτοικοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα βαρύ κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει ακόμη και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και αφορά την υπόθεση του εμπρησμού του εργοταξίου της Eldorado Gold στις 17 Φεβρουαρίου 2013. Χθες οι διωκόμενοι αγωνιστές μαζί με αλληλέγγυους πραγματοποίησαν ολονύκτια διαμαρτυρία στην Πλατεία Αριστοτέλους διαδηλώνοντας ενάντια στην εξόρυξη και τις διώξεις. Νωρίτερα μέλη της Επιτροπής Θεσσαλονίκης έκαναν παρέμβαση στην Καμάρα με ανάρτηση πανό, ενώ μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και προβλήθηκαν σχετικά βίντεο.

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί στις 7.30 το πρωί επίσης συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Σήμερα επίσης θα παραμείνουν κλειστά τα περισσότερα καταστήματα στα χωριά της βορειοανατολικής Χαλκιδικής μετά από έκκληση των τοπικών συλλόγων και σωματείων, ενώ στον κοινωνικό χώρο ΤΑΚΙΜ (Δατούνη 25) θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ "Νόμος και τάξη στο ελληνικό Eldorado" και "Ο θησαυρός της Κασσάνδρας".

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: "Χαλκευμένες οι κατηγορίες"

Την αλληλεγγύη του στα 21 άτομα που δικάζονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση του εμπρησμού των εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης δηλώνει την αλληλεγγύη του στους κατηγορούμενους και τονίζει πως οι χαλκευμένες κατηγορίες δεν πρόκειται να κάμψουν την αντίσταση των κατοίκων για τη σωτηρία του τόπου τους από την καταστροφή» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL