Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διώξεις σε συνδικαλιστές για την κατάληψη στο δημαρχείο Ρεθύμνου

Συνεχίζεται το πρωτοφανές κύμα διώξεων εναντίον πολιτών που συμμετείχαν σε διάφορες διαδηλώσεις και εκδηλώσεις του αντιμνημονιακού κινήματος της χώρας καθώς χτες το πρωί τρεις συνδικαλιστές έλαβαν κλήση

Συνεχίζεται το πρωτοφανές κύμα διώξεων εναντίον πολιτών που συμμετείχαν σε διάφορες διαδηλώσεις και εκδηλώσεις του αντιμνημονιακού κινήματος της χώρας καθώς χτες το πρωί τρεις συνδικαλιστές έλαβαν κλήση σε απολογία για την συμβολική κατάληψη που είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2012 στο δημαρχείο Ρεθύμνου, ενάντια στην ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου. Ο λόγος για τον Ευθύμη Καρουζάκη τέως πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Γιάννη Σαριδάκη, πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου και Ν.Β., καθηγητή στο ΤΕΙ Ρεθύμνου, που κινδυνεύουν να τεθούν σε αργία και στη συνέχεια να απολυθούν, επειδή «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές.

«Πρόκειται για μία καθαρά πολιτική δίωξη, σε μία προσπάθεια να φοβίσουν τον κόσμο, με μεθόδους που θυμίζουν εποχές δικτατορίας. Η προσπάθεια αυτή είναι ενταγμένη στη βιομηχανία "κατασκευής επίορκων"», λέει στην avgi online ο Ευθ. Καρουζάκης. Όπως καταγγέλλει, βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρχών επειδή είναι μεταξύ των πρωτοπόρων του συνδικαλιστικού κινήματος της πόλης.

Για «κατάφωρη ποινικοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Ανδρέας Ξανθός, υπογραμμίζοντας ότι «η ποινικοποίηση των αγώνων είναι στοιχείο της περιρρέουσας πολιτικής ατμόσφαιρας κρατικού αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής εκτροπής που διαμορφώνει η κυβέρνηση Σαμαρά, με τις αιφνιδιαστικές απολύσεις εργαζομένων (βλ. ΕΡΤ), με τις επιστρατεύσεις κλάδων εργαζομένων που κινητοποιούνται (καθηγητές, ναυτεργάτες, υπάλληλοι του Μετρό), με την κατά παράβαση του Συντάγματος διακυβέρνηση της χώρας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Με άλλα λόγια, το ίδιο το Μνημόνιο "παράγει" υπονόμευση της Δημοκρατίας και ποινικοποίηση της κοινωνικής διαμαρτυρίας.

Στο πλευρό των διωκόμενων συνδικαλιστών βρίσκεται η ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ρεθύμνου, ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου και ο σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Κρήτης. Σε αυτό το πλαίσιο καλούν σήμερα τον κόσμο σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 7 το απόγευμα στο δημαρχείο Ρεθύμνου και την ερχόμενη Τρίτη στα δικαστήρια, την ημέρα δηλαδή που έχουν κληθεί οι τρεις συνδικαλιστές να καταθέσουν.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις