Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Η Παμπατραϊκή συνέλευση για τον αποκλεισμό της ΔΕΗ και τη συνέχιση των δράσεών της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Παμπατραϊκή συνέλευση για τον αποκλεισμό της ΔΕΗ και τη συνέχιση των δράσεών της

Φωτογραφία αρχείου

Αποτίμηση και κάλεσμα για συμμετοχή στην Παμπατραϊκή συνέλευση συλλογικοτήτων και πολιτών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Διαβάστε ολόκληρη την σχετική ανακοίνωση:

"Τα τελευταία χρόνια, η επίθεση σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, με αφορμή την κρίση, έχει οδηγήσει ένα μεγάλο κομμάτι του λαού να ζει σε συνθήκες πλήρους ανέχειας και εξαθλίωσης, στερούμενο βασικά είδη μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης, όπως το φαγητό, το ηλεκτρικό ρεύμα, τη θέρμανση, την πρωτοβάθμια και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Την ώρα που η ΔΕΗ ιδιωτικοποιείται, την ίδια ώρα που το ρεύμα ουσιαστικά παρέχεται δωρεάν σε δεκάδες μεγάλες εταιρείες και επιχειρήσεις, εκατοντάδες οικογένειες στην πόλη της Πάτρας είναι αναγκασμένες να ζουν με κομμένο το ρεύμα από τη ΔΕΗ και χιλιάδες άλλοι που υποχρεώνονται να κάνουν διακανονισμούς, παρακαλώντας για τα αυτονόητα. Γι'αυτό το λόγο, ως Παμπατραϊκή συνέλευση συλλογικοτήτων και πολιτών, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που πλήττουν αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο μέρος της πατρινής κοινωνίας, προχωρήσαμε σε διήμερο αποκλεισμό της ΔΕΗ τη Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, απαιτώντας την άμεση επανασύνδεση ρεύματος σε όλα τα κομμένα νοικοκυριά. Η υγεία, η παιδεία, το ρεύμα και το νερό είναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα.

Αποτιμούμε ως θετική τη δράση αυτή, εφόσον αρκετός κόσμος στήριξε τον αποκλεισμό και τις δύο ημέρες, στέλνοντας το μήνυμα πως η αντίσταση και η αλληλεγγύη μεταξύ των πληττόμενων κομματιών της κοινωνίας είναι η βασική προϋπόθεση για να ανασχέσουμε την κοινωνική εξαθλίωση. Με αυτά ως βάση συνεχίζουμε με κοινό βηματισμό, έχοντας ως στόχο την προστασία όλων των κοινωνικών αγαθών.

Από την πλευρά μας, αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα για την συνέχιση των κινητοποιήσεων αυτών, καλούμε τον πατρινό λαό στην Παμπατραϊκή συνέλευση συλλογικοτήτων και πολιτών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε από κοινού τις επόμενες δράσεις".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL