Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υπό διωγμό βρίσκεται το σχολείο αλληλεγγύης "Οδυσσέας" στη Θεσσαλονίκη

Το σχολείο αλληλεγγύης "Οδυσσέας" στη Θεσσαλονίκη είναι μια από τις παλαιότερες εθελοντικές δομές στην πόλη που λειτουργεί απο το 1997.

Το σχολείο αλληλεγγύης "Οδυσσέας" στη Θεσσαλονίκη είναι μια από τις παλαιότερες εθελοντικές δομές στην πόλη που λειτουργεί απο το 1997. Εθελοντές δάσκαλοι προσφέρουν δωρεάν εκμάθηση ελληνικών σε πρόσφυγες, μετανάστες και παλιννοστούντες ανεξαρτήτου ηλικίας. Πλέον στο πρόγραμμα συμμετέχουν και Έλληνες που διδάσκονται ξένες γλώσσες και λόγω οικονομικών προβλημάτων έχουν στραφεί στην δομή αλληλεγγύης.

Σήμερα στη δομή, η οποία λειτουργεί σε χώρους που τους έχει παραχωρήσει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν 400 με 500 μαθητές σύμφωνα με τον εθελοντή εκπαιδευτικό Αντώνη Γαζάκη.

"Το κράτος θέλει να βγάλει από παντού χρήματα και σε έναν έλεγχο που διενεργήθηκε απο την εφορία το 2012 διαπιστώθηκε πως τα έξοδά μας υπερβαίνουν των εσόδων και αυτό οδήγησε στην επιβολή προστίμων που φτάνουν σήμερα τα 62.000 ευρώ. Πρόκειται για έσοδα τα οποία απλά δεν εγράφησαν. Η εφορία για να πάρει τα χρήματα αυτά έδωσε εντολή για να κινηθεί η διαδικασία της αυτόφωρης δίωξης εναντίον μου καθώς εμφανίζομαι ως ο νόμιμος εκπρόσωπος της δομής" δηλώνει στο ρ/σ "Στο Κόκκινο" ο Α. Γαζάκης.

Σήμερα στις 12 οι εθελοντές δάσκαλοι, μαθητές και αλληλέγγυοι διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο την Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και ζητούν την άμεση διαγραφή των προστίμων που απειλούν άμεσα τη λειτουργία του σχολείου.

 

Δείτε όλα τα σχόλια