Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αιματοκύλισαν την αντιφασιστική συγκέντρωση

Βία, συλλήψεις, εκτεταμένη χρήση χημικών, ανθρωποκυνηγητό ακόμη και στις γραμμές του μετρό, προπηλακισμοί συγκεντρωμένων και ένας διαδηλωτής στο νοσοκομείο είναι ο απολογισμός της αστυνομικής αυθαιρεσίας με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι το Σάββατο οι χιλιάδες διαδηλωτές που συνέρρευσαν στο κέντρο..

Βία, συλλήψεις, εκτεταμένη χρήση χημικών, ανθρωποκυνηγητό ακόμη και στις γραμμές του μετρό, προπηλακισμοί συγκεντρωμένων και ένας διαδηλωτής στο νοσοκομείο είναι ο απολογισμός της αστυνομικής αυθαιρεσίας με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι το Σάββατο οι χιλιάδες διαδηλωτές που συνέρρευσαν στο κέντρο της πρωτεύουσας για να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική διαδήλωση.

Η συγκέντρωση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 6μμ διαλύθηκε κατά τις 7.30μμ, στο Σύνταγμα, όταν δυνάμεις της αστυνομίας προέβησαν σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά του συγκεντρωμένου πλήθους. Η περιφρούρηση της πορείας φώναζε "περιφρούρηση μόνο!", όταν τα ΜΑΤ κυριολεκτικά έπνιγαν τη συγκέντρωση στα δακρυγόνα.

Ακολούθησε κυνηγητό και συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, με τους τελευταίους να κυνηγούν τους συγκεντρωμένους σε κάθε δρόμο, από το Σύνταγμα μέχρι το Μοναστηράκι. Φωτογραφίες με άνδρες των ΜΑΤ να προπηλακίζουν και να κυνηγούν διαδηλωτές ακόμη και μέσα στις εγκαταστάσεις του μετρό, κάνουν το γύρο του διαδικτύου και προκαλούν δημόσια κατακραυγή.

Κατά τη διάρκεια της διάλυσης της συγκέντρωσης, συνελήφθησαν 14 άτομα, οι οποίοι οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

ΜΑΤ επιτέθηκαν και τραυμάτισαν διαδηλωτή, ο οποίος νοσηλεύτηκε στο "Γ. Γεννηματάς" υπό απειλή σύλληψης και τελικά οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. "Γλίστρησε κι έπεσε" έλεγαν διμοιρίτες σε βουλευτή που ζητούσε εξηγήσεις. Ο ΣΚΑΪ δε, μετέδωσε ότι τον χτύπησαν οι αντιφασίστες, παρά το γεγονός ότι ο τραυματίας είναι Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας και αλληλέγγυος του αντιφασιστικού αγώνα.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν ωστόσο η αντιμετώπιση, από τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής, της πορείας της Χρυσής Αυγής, που πραγματοποιήθηκε ανεμπόδιστα, από τη Ρηγίλλης, έως το Χίλτον.

Δείτε όλα τα σχόλια