Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Η ΜΑΪΤΕ ΜΟΛΑ / Ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Η ΜΑΪΤΕ ΜΟΛΑ / Ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών

Η αντιπρόεδρος του ΚΕΑ Μαϊτέ Μόλα συζήτησε με τις απολυμένες καθαρίστριες, των οποίων τα προβλήματα θα αναδείξει στις Βρυξέλλες

Με μια εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την ισπανική πρεσβεία το Σάββατο το πρωί στις 11 στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα απαντήσει το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής / Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ στις καταγγελίες για κατάργηση των εκτρώσεων στην Ισπανία που διατύπωσε χθες στη συνέντευξη Τύπου στον Πολυχώρο της Ανοικτής Πόλης η Μαϊτέ Μόλα, η αντιπρόεδρος του ΚΕΑ και ηγετικό στέλεχος της Ενωμένης Αριστεράς και του Κ.Κ. Ισπανίας.

Με το ενδιαφέρον που τη διακρίνει για τα προβλήματα των γυναικών η Μόλα συναντήθηκε με τις απολυμένες καθαρίστριες από το υπουργείο Οικονομικών και σχεδίασε μαζί τους μια σειρά πρωτοβουλιών για την ανάδειξη των δίκαιων αιτημάτων τους στις Βρυξέλλες, και όχι μόνο, το επόμενο διάστημα, ενώ στήριξε και την υποψηφιότητα του Αλέξη Τρίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, Χαρά Καφαντάρη, Μαρία Μπόλαρη και Αφροδίτη Σταμπουλή. Η Μ. Μόλα παρουσίασε το νέο σχέδιο νόμου του Ραχόι, που καταργεί τις εκτρώσεις και προβλέπει ποινικά αδικήματα για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό και πρόστιμα για τις γυναίκες που θα υποβάλλονται στις "παράνομες" πλέον εκτρώσεις.

Η αντιπρόεδρος του ΚΕΑ υπογράμμισε ότι μετά την απόρριψη από το Ευρωκοινοβούλιο της "Έκθεσης Εστρέγια" για τα αναπαραγωγικά και σεξουαλικά δικαιώματα είναι φανερό ότι η προσπάθεια κατάργησης των εκτρώσεων στην Ισπανία σχετίζεται με μια συνολική επίθεση και οπισθοχώρηση των κεκτημένων των γυναικών και της κοινωνίας, αποτελώντας παράλληλα έναν ακόμη κίνδυνο επιστροφής στον μεσαίωνα από τις πολιτικές της λιτότητας και το νεοφιλελεύθερο ιδεολογικό τους περίγραμμα.

Η Α. Σταμπουλή παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της γυναικείας ομάδας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και την ατζέντα του φεμινιστικού κινήματος, ενώ η Μ. Κανελλοπούλου περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι γυναίκες μεσούσης της κρίσης.

Η Σόνια Μητραλιά, εκ μέρους των Γυναικών για την Υγεία και τα Αναπαραγωγικά και Σεξουαλικά Δικαιώματα, υπογράμμισε το γεγονός ότι με τη σημερινή κρίση το δικαίωμα στην έκτρωση καταργείται στην πράξη από τη διάλυση της δημόσιας υγείας, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που προχωρούν σε αυτοσχέδιες εκτρώσεις, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των γυναικών.

Η Βέρα Σιατερλή, εκ μέρους της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας για την Εξάλειψη της Βίας κατά την Γυναικών και της συντακτικής ομάδας του Φύλου Συκής, προειδοποίησε ότι η διάλυση των κοινωνικών δομών αυξάνει τις ανισότητες εις βάρος των γυναικών, που καλούνται να καλύψουν τα κενά του κοινωνικού κράτους σε ό,τι αφορά τομείς της περίθαλψης και της φροντίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL