Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Άμεση λήψη πρωτοβουλιών για τη στήριξη των γυναικών επιζωσών έμφυλης βίας στις συνθήκες εγκλεισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άμεση λήψη πρωτοβουλιών για τη στήριξη των γυναικών επιζωσών έμφυλης βίας στις συνθήκες εγκλεισμού

Συγκεκριμένα, ζητούν επίταξη ξενώνων για τη στέγαση των επιζωσών (και των παιδιών τους, αν έχουν), αλλά και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Επίσης ζητούν να μην ανασταλεί η εκδίκαση καμίας υπόθεσης έμφυλης ή/και ενδοοικογενειακής βίας. Ζητούν να λειτουργήσει η γραμμή SOS 15900 και με chat, καθώς, όπως σημειώνουν, για πολλές επιζώσες είναι αδύνατο να τηλεφωνήσουν, λόγω του 24ωρου εγκλεισμού τους με τον κακοποιητή τους.

Να υπάρξει πρόβλεψη για ενημερωτικό υλικό και λειτουργία του 15900 σε πολλές γλώσσες, ώστε να είναι προσβάσιμο σε προσφύγισσες και μετανάστριες. Να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η παροχή νομικής συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης από τα Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Επίσης, να θεσπιστεί η οικονομική ενίσχυση επιζωσών, ώστε να σταματήσει η οικονομική εξάρτηση από τον κακοποιητή τους και προκειμένου έτσι να μπορούν να φύγουν.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν, πως έχουν καταγγελίες κακοποιημένων ατόμων, που οι αστυνομικοί έδειξαν απροθυμία τόσο να τις δεχτούν, όσο και να κάνουν αυτά που ορίζονται από τη νομοθεσία, καθώς και περιπτώσεις που η γραμμή SOS 15900, δεν ανταποκρίθηκε στα επείγοντα αιτήματα γυναικών, οι οποίες κινδύνευαν και χρειάζονταν καταφύγιο. Παράλληλα, επισημαίνουν, ότι "δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόνοια για προσφύγισσες και μετανάστριες, που αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού αυτής της χώρας".

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται ΕΔΩ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL