Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα εργατοϋπαλληλικά κέντρα Κρήτης ζητούν μέτρα στήριξης των εργαζόμενων στον τουριστικό κλάδο λόγω του κορωνοϊού

Την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στον τουρισμό και την απασχόληση, που δημιουργήθηκε με την εξάπλωση του κορωνοϊού, εκφράζουν οι διοικήσεις από τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Κρήτης με επιστολή τους που απέστειλαν από κοινού με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Ρόδου, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση

Οι διοικήσεις εκφράζουν την ιδιαίτερη όπως τη χαρακτηρίζουν ανησυχία τους δεδομένου ότι πρόκειται για περιοχές που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό.

«Ήδη με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, αρκετά ξενοδοχεία δε θα ανοίξουν στις καθορισμένες ημερομηνίες, σε πολλές δε περιπτώσεις είναι άγνωστο πότε και αν ξεκινήσουν για τη νέα τουριστική περίοδο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα με τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο», όπως επισημαίνουν.

Για το λόγο αυτό ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα, για να ενισχυθεί το εισόδημα των εποχιακά εργαζομένων, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο και αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ειδικά στις περιοχές Κρήτης και Ρόδου.

Συγκεκριμένα ζητούν να δοθεί παράταση στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας και να μειωθούν οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του σε όσους εργαζόμενους θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις, που θα πληγούν και δεν θα έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις