Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φ. Κούβελα για Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Βασιλική Θάνου: "Η αρχή έγινε"

Μέσα σε δύο μέρες έχουμε την εκλογή δύο άξιων γυναικών σε ανώτατα ανδροκρατούμενα μέχρι χθες, αξιώματα της χώρας σημειώνει η Φωτεινή Κούβελα στα κοινωνικά μέσα.

- Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας (2020) και Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ( 2018-2020)

- Βασιλική Θάνου, Πρόεδρος της Ένωσης Ανωτάτων Δικαστών και Εισαγγελέων (2020), πρώτη γυναίκα υπηρεσιακή Πρωθυπουργός (2015) και Πρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ (2015-2017).

Η αρχή έγινε. Ανοίξανε το δρόμο και σπάσανε τα στερεότυπα για να ακολουθήσουν κι άλλες.

Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας για την κατάκτηση της ισόρροπης συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, όμως κάθε στελέχωση ηγεμονικής θέσης από γυναίκα, είναι νίκη και δικαίωση των αγώνων του φεμινιστικού και γυναικείου κινήματος και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση.

Καλή δύναμη στο έργο τους.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις