Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πλήθος κόσμου στην πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο πλαίσιο της οποίας αλλά και πλαισίωσε τα καλλιτεχνικά δρώμενα και την συναυλία. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και συνεχίστηκε με πορεία προς στο Σύνταγμα

«Απλήρωτη εργασία στο σπίτι στη δουλειά υπόδουλες μας θέλουν τα αφεντικά», «Σιωπή σημαίνει συνενοχή καμία ανοχή σε κάθε σεξιστή», «Τέλος στο φόβο, τέλος στη σιωπή δική και ισόβια σε κάθε βιαστή», «Ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη καμία άλλη δολοφονημένη», φώναξαν μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι.

Το «παρών» έδωσαν συλλογικότητες, σωματεία, κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Κάλεσμα είχαν απευθύνει μεταξύ άλλων συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού ΕΡΤ (ΠΣΥΠ ΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), η ΕΣΗΕΑ και η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), το Δίκτυο Γυναικών Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), το Δίκτυο Ισότητας ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ και ο Τομέας Ισότητας Φύλου και Λοατκι+ ΜεΡΑ25.

 

 

Διαβάστε επίσης:

8 Μαρτίου: Οι γυναίκες απεργούν και διεκδικούν: Ισότητα, Ελευθερία, Συμμετοχή, Εξάλειψη της βίας

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις