Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παγκόσμια Φεμινιστική Απεργία 2020: Απεργία στο σπίτι, απεργία στη δουλειά! (Video)

Κάλεσμα και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος από τη «Συνέλευση 8 Μάρτη» και στην Θεσσαλονίκη Άγαλμα Βενιζέλου 12 μ.μ.

Με σύνθημα «απεργία στο σπίτι, απεργία στη δουλειά», γυναίκες, εργαζόμενες και άνεργες, φοιτήτριες και μαθήτριες, μέλη φεμινιστικών και ΛΟΑΤΚΙΑ+ συλλογικοτήτων, συνδικάτων και σωματείων, πολιτικών οργανώσεων, δημοτικών σχημάτων, μετανάστριες και προσφύγισσες, αλλά και άντρες αλληλέγγυοι, καλούνται την Κυριακή 8 Μαρτίου να συμμετάσχουν για δεύτερη χρονιά στη χώρα μας, στην Παγκόσμια Φεμινιστική Απεργία 2020 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος από τη «Συνέλευσης 8 Μάρτη» και την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Το κάλεσμα της Συνέλευσης 8 Μάρτη

«Την 8η Μάρτη του 2019 έγινε η πρώτη φεμινιστική απεργία στην Ελλάδα: Εκατοντάδες γυναίκες, εργαζόμενες και άνεργες, φοιτήτριες και μαθήτριες, μέλη φεμινιστικών και ΛΟΑΤΚΙΑ+ συλλογικοτήτων, συνδικάτων και σωματείων, πολιτικών οργανώσεων, δημοτικών σχημάτων, μετανάστριες και προσφύγισσες, αλλά και άντρες αλληλέγγυοι, ενωθήκαμε σε μια δυναμική διαμαρτυρία πιάνοντας το νήμα της παγκόσμιας φεμινιστικής απεργίας. Φέτος οργανώνουμε τη δεύτερη φεμινιστική απεργία στην Ελλάδα την 8η Μάρτη του 2020!

Με το σύνθημα “απεργία στο σπίτι, απεργία στη δουλειά” δίνουμε το στίγμα της διπλής εκμετάλλευσής μας, ως εργαζόμενες στη δουλειά αλλά και στο σπίτι: στους χώρους της παραγωγής και της κοινωνικής αναπαραγωγής.

Παράλληλα δεν ξεχνάμε ότι λόγω αυτής μας της θέσης η καταπίεσή μας είναι πολλαπλή και διαθεματική και εκφράζεται μέσα από τις πολλές και διαφορετικές μορφές έμφυλης βίας που υφίστανται τα σώματά μας» συνεχίζει το κάλεσμα της Συνέλευσης 8 Μάρτη.

Είμαστε γυναίκες, φεμινίστριες, μετανάστριες, προσφύγισσες, εργαζόμενες, μαθήτριες, φοιτήτριες, που δεν αποδεχόμαστε την εκμετάλλευση και την καταπίεση που βασίζεται στη διαφορά φύλου, τάξης, καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας. Με συντροφικότητα και γυναικεία αλληλεγγύη προσπαθούμε να διευρύνουμε τη συνέλευσή μας προκειμένου κάθε γυναίκα που συμμετέχει σε αυτή να βρει ένα σπίτι, έναν χώρο αγώνα και αλληλεγγύης."

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις