Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Π.Σκουρλέτης: Αοριστίες από τη ΝΔ για το πρόγραμμά της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π.Σκουρλέτης: Αοριστίες από τη ΝΔ για το πρόγραμμά της

«Από τη Νέα Δημοκρατία γίνεται μια προσπάθεια να δοθούν όσο το δυνατόν λιγότερο συγκεκριμένες απαντήσεις», τονίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφορικά με την αντιπολιτευτική τακτική ΝΔ και προσθέτει ότι «τα τελευταία 24ωρα όλα πλέον παραπέμπονται σε ένα απροσδιόριστο μέλλον λέγοντας ότι το μεν '19 δε θα αλλάξουμε τίποτα, ως προϋπόθεση για να αλλάξουμε θα πρέπει να προηγηθούν -τα λέει η ΝΔ αυτά- κάποιες μεταρρυθμίσεις, χωρίς να λένε ποιες είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις και βγαίνουν και οι “λαγοί”, όπως ο κ. Θεοχάρης, που λέει ότι το ΔΝΤ είναι ο φυσικός σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης και ότι θα επιστρέψουμε και το “μαξιλαράκι” των 32 - 33 δισ.,  δηλαδή αυτό που ουσιαστικά έχει χτίσει την αξιοπιστία της χώρας έναντι των αγορών. Ε, όλα αυτά, το λιγότερο, είναι επικίνδυνα».

Ο ίδιος, μιλώντας στον Alpha 989 για την προαγορά χρόνου προβολής στο διαδίκτυο από τη ΝΔ, υπογράμμισε ότι «σε διάφορα μέσα και χώρους που προσφέρονται για ενημέρωση του κόσμου βλέπετε ότι δημιουργούν ένα τέτοιο τείχος που λίγα πράγματα περνάνε. Αναφέρομαι σε αυτό τον πόλεμο του διαδικτύου που φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κατασπαταλήσει πάρα πολλά χρήματα, παρόλο που εμφανίζεται ως ένα χρεοκοπημένο κόμμα, προαγοράζοντας χρόνο για να πετάξει άλλες πολιτικές δυνάμεις έξω από την προβολή μέσω διαδικτύου».  

Παράλληλα, αναφερόμενος στις ρατσιστικές δηλώσεις του κ. Κυρανάκη τόνισε ότι «αν δεν είναι επικίνδυνη αμορφωσιά είναι επικίνδυνος ρατσισμός. Διότι ελληνόπουλα σημαίνει παιδιά Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκεύματος κλπ. Δεν μοιράζει κανείς επιδόματα σε μη δικαιούχους. Όσοι παίρνουν τέτοια επιδόματα είναι Έλληνες πολίτες. Άρα ήταν άστοχο. Που παραπέμπει λοιπόν αυτό; Σε αυτούς τους οποίους ο κ. Κυρανάκης αντιλαμβάνεται ως Έλληνες πολίτες λόγω αίματος. Δηλαδή σε αντιλήψεις που, αντιλαμβάνεστε, ότι δεν είναι απλώς ακροδεξιές είναι βαθιά ρατσιστικές και πεπαλαιωμένες. Άρα, δικαίως οποιαδήποτε κριτική και μακάρι να ήταν απροσεξία και να μη δείχνει κάποιες βαθύτερες απόψεις του».

Επιπλέον, σχετικά με τη ΔΕΗ σημείωσε ότι «δεν εκτιμώ ότι είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Τεχνηέντως αυτή τη στιγμή τα υπαρκτά προβλήματα διογκώνονται, διότι από τη μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρείται να προωθηθεί ένα άλλο σχέδιο, που σχετίζεται με την δική της προσπάθεια, εάν βρεθεί στην κυβέρνηση, να βάλει μέσα στο παιχνίδι των πωλήσεων υδροηλεκτρικές μονάδες που είναι τα λεγόμενα “φιλέτα” της ΔΕΗ και τα πιο κερδοφόρα».

«Αυτή την στόχευση δεν την έκρυψε, το είπε πριν από λίγες ημέρες, ενώ εμμένει στην υπόθεση της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης σε μια στιγμή που δεν υπάρχει ανάγκη. Σήμερα η αγορά ενέργειας έχει ιδιώτες παίκτες, έχει, ως προς την παραγωγή και την εμπορία, απελευθερωθεί. Αυτό που έχει ανάγκη η ΔΕΗ είναι από  ένα στρατηγικό σχέδιο ώστε το μερίδιο της αγοράς που κατέχει να μπορεί να το κατέχει και τα επόμενα χρόνια και να είναι μια ευθέως ανταγωνιστική επιχείρηση και όχι αποκλεισμένη από διάφορες δραστηριότητες,  όπως το έκαναν μέχρι τώρα,  όπως με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το πιο κερδοφόρο κομμάτι της αγοράς», υπογράμμισε ο Π.Σκουρλέτης. 

Τέλος, όσον αφορά στο ΜέΡΑ25, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «είναι γκάφα πρώτου μεγέθους το να λες ότι η μόνη μη χρήσιμη ψήφος είναι αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ. Δείχνει ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος και πάθος που τον εκθέτει τον κ. Βαρουφάκη.  Δεν μπορεί η πολιτική του παρουσία να αρχίζει και να τελειώνει σε μια αντισυριζαϊκή παρουσία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL