Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Επιδόματα "μόνο σε Έλληνες" υπόσχεται ο K. Κυρανάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιδόματα "μόνο σε Έλληνες" υπόσχεται ο K. Κυρανάκης

Μείωση αφορολογήτου και επιδόματα “μόνο σε Έλληνες” υπόσχεται ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κυρανάκης υιοθετώντας απερίφραστα τη σχετική χρυσαυγήτικη συνθηματολογία.

«Θέλουμε πραγματικά να διευκολύνουμε όλες τις εργαζόμενες μητέρες που πασχίζουν σήμερα να κρατήσουν την ισορροπία μέσα στην οικογένειά τους, στη δουλειά, στις υποχρεώσεις του σπιτιού. Θα καθιερώσουμε άμεσα αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε νέο μέλος ελληνικής οικογένειας, καθώς και 2.000 ευρώ επίδομα για κάθε ελληνόπουλο» δήλωσε (Reader.gr.) σε πρώτη φάση ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ν.Δ.

“Μόνο σε ελληνόπουλα”

Όταν ένας ακόλουθος του (follower) στο Twitter έγραψε ότι τα επιδόματα είναι «κίνητρο για τους γύφτους», ο Κ. Κυρανάκης του απάντησε ότι «τα επιδόματα θα δίνονται μόνο σε ελληνόπουλα», παρακάμπτοντας ότι οι Ρομά είναι Έλληνες πολίτες με ίσα δικαιώματα. Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. -σε ερώτηση άλλου χρήστη του Τwitter που ζητούσε να διευκρινιστεί η έννοια του “ελληνόπουλου”- απάντησε απροκάλυπτα: “Παιδιά που γεννιούνται από Έλληνες γονείς”.

O Κώστας Κυρανάκης, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε με τις... διευκρινήσεις του, επέμεινε στις αρχικές του θέσεις. Αναπαρήγαγε στο Τwitter δημοσίευμα τις ιστοσελίδας left.gr με τίτλο “Το ρατσιστικό ‘μόνο για Έλληνες’ του Κυρανάκη” σχολιάζοντας στο ίδιο μοτίβο: «Έδωσε γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ να με αποκαλούν ‘ρατσιστή’ επειδή θα στηρίξουμε ελληνόπουλα και Έλληνες γονείς στην πολιτική μας για το δημογραφικό. Πιάσατε πάτο, σύντροφοι».

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της Ν.Δ. (14.12.2108) είχε σημειώσει ότι “η στήριξη της ελληνικής οικογένειας αποτελεί σήμερα όρο εθνικής επιβίωσης. Γι’ αυτό θα προχωρήσουμε σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση αντιμετώπισης του δημογραφικού: θα στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια από την πρώτη μέρα της γέννησης του πρώτου παιδιού τους”, εξαγγέλλοντας τη χορήγηση 2.000 ευρώ “για κάθε παιδί που θα γεννιέται στη χώρα μας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL