Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.2°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.8°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C24.1°C
4 BF 30%
Απάντηση του Ν. Παππά στην πρόκληση Γεννηματά: / Απάντηση του Ν. Παππά στην πρόκληση Γεννηματά: Οι κυβερνήσεις Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ απαξίωσαν τα ΕΛ.ΤΑ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση του Ν. Παππά στην πρόκληση Γεννηματά: / Απάντηση του Ν. Παππά στην πρόκληση Γεννηματά: Οι κυβερνήσεις Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ απαξίωσαν τα ΕΛ.ΤΑ.

"Οι ενέργειες των κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχε η κ. Γεννηματά είχαν αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση των ΕΛ.ΤΑ." θύμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με αφορμή τους προκλητικούς ισχυρισμούς της χθες στα ΕΛ.ΤΑ. ότι "η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα ΕΛ.ΤΑ. βολεύει πλήρως τη Ν.Δ. Εξυπηρετεί πλήρως τα σχέδιά της για την παράδοση των πιο κρίσιμων και κερδοφόρων δραστηριοτήτων των δημόσιων οργανισμών στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα".

Θυμίζοντας τη "μεθοδευμένη πορεία εγκατάλειψης" των ΕΛ.ΤΑ., που "δεν μπορεί να ξεχαστεί", ο Ν. Παππάς σημείωσε πως επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ:

- Τα ΕΛ.ΤΑ. πριμοδοτήθηκαν, το 1998, με 126 δισ. δραχμές για την ανασυγκρότησή τους και τον προσανατολισμό τους σε νέα προϊόντα, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

- Τα έσοδα από την αλληλογραφία μειώθηκαν στα χρόνια της κρίσης (από το 2008 έως την ημέρα που αναλάβαμε) κατά 50%.

- Το 2008 έγινε απόπειρα ιδιωτικοποίησης των Ταχυμεταφορών, η οποία δεν ολοκληρώθηκε, με στόχο κάποιων να επωφεληθούν οι ανταγωνιστές.

- Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν αποζημίωσε καν τα ΕΛ.ΤΑ. για την καθολική υπηρεσία των ετών 2013-2015, ενώ δεν είχε νομοθετήσει τη διαδικασία είσπραξής της.

- Τα ΕΛ.ΤΑ. απώλεσαν μεθοδευμένα το μερίδιό τους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (απώλεια 221 εκατ. ευρώ), ενώ απεντάχθηκαν από το ΕΣΠΑ, στα τέλη του 2014, δύο μεγάλα προγράμματα, εγκεκριμένα από την Ε.Ε., ύψους 52 εκατ. ευρώ".

Μνημονεύοντας τις ενέργειες με τις οποίες απάντησε η κυβέρνηση "στις παθογένειες που κληρονομήσαμε", ο Ν. Παππάς ανέφερε την "καταβολή 75 εκατ. ευρώ για την αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας για τα έτη 2013 έως 2017", τη "δρομολόγηση της καταβολή 30 εκατ. ευρώ για τα έτη 2018 και 2019", τη "συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές για να καταβληθεί το υπερβάλλον πόσο που απαιτείται για την κάλυψη της καθολικής υπηρεσίας, ώστε η καταβολή των χρημάτων να μη θεωρηθεί παράνομη κρατική ενίσχυση".

Ακόμα τόνισε πως "υπογράψαμε ως υπουργείο με τα ΕΛ.ΤΑ. σύμβαση παροχής καθολικής υπηρεσίας για διάστημα έξι ετών", ενώ μνημόνευσε τις επικοινωνίες με φορείς του Δημοσίου για την εξόφληση οφειλών τους προς τον οργανισμό, που οδήγησαν στην είσπραξη έως σήμερα "πάνω από 45 εκατ.". "Στόχος μας ήταν και είναι ο δημόσιος χαρακτήρας του οργανισμού, κάτι που αποδείξαμε με έργα» κατέληξε ο υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL