Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Αλ. Τσίπρας: Ξεκάθαρο μήνυμα και κατάλληλες κυρώσεις στην Τουρκία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Ξεκάθαρο μήνυμα και κατάλληλες κυρώσεις στην Τουρκία (Video)

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ώστε να σταματήσει αμέσως την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τις παράνομες δραστηριότητες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου αναμένει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Σύνοδο Κορυφής, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι εφόσον αυτό δε γίνει, τότε θα πρέπει να υπάρξουν κατάλληλες κυρώσεις.https://www.youtube.com/embed/Zfwo9rMpiPc

«Ελπίζω ότι σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πάρει δύο ξεκάθαρες αποφάσεις σε δύο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης αλλά και το μέλλον των σχέσεων της Ευρώπης με την Τουρκία στην κρίσιμη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

«Η πρώτη κρίσιμη απόφαση που πρέπει να λάβουμε για το μέλλον μας και ελπίζω να τη λάβουμε, είναι να αποκλείσουμε την πιθανότητα να είναι για τα επόμενα 5 χρόνια επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ένας πολιτικός που δεν ενώνει αλλά διχάζει την Ευρώπη, ένας πολιτικός που έχει πάρει ακραίες θέσεις εναντίον του ευρωπαϊκού νότου και εναντίον της Ελλάδας. υπερασπιστής της λιτότητας και όχι της κοινωνικής σύγκλισης, της κοινωνικής συνενοχής και της αλληλεγγύης που αποτελούν κοινές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιστεύω ότι σήμερα θα ληφθεί μία ξεκάθαρη απόφαση ως προς αυτό και θα ανοίξει ο δρόμος για υποψηφιότητες που ενώνουν» σημείωσε.

Το δεύτερο κρίσιμο θέμα στο οποίο, όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα επιχειρήσει τόσο ο ίδιος όσο και ο Ν. Αναστασιάδης, να υπάρξουν ξεκάθαρες αποφάσεις είναι αυτό που αφορά το «ξεκάθαρο μήνυμα που πρέπει να δοθεί προς την Τουρκία, να σταματήσει αμέσως την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τις παράνομες δραστηριότητες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου διότι παραβιάζοντας την κυπριακή κυριαρχία, παραβιάζει την ευρωπαϊκή κυριαρχία. Βεβαίως θα εξετάσουμε και κάθε πιθανότητα ώστε στο βαθμό που δεν υπάρχει άμεσος τερματισμός αυτών των παραβιάσεων, να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα, οι κατάλληλες κυρώσεις. Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές, όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο θα έχει συνέπειες».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι θα έχει την ευκαιρία πριν τη Σύνοδο να συναντήσει τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη για να συντονίσουν την δράση τους «ώστε σήμερα να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση για τα εθνικά μας συμφέροντα»

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL