Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Σ. Φάμελλος: Το ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουμε να ξεπερνάμε την οικονομική χρεοκοπία που άφησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Φάμελλος: Το ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουμε να ξεπερνάμε την οικονομική χρεοκοπία που άφησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Στο διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, το οποίο εκτιμά ότι διαφοροποιείται από εκείνο των ευρωεκλογών, αναφέρθηκε σήμερα, από την Αλεξανδρούπολη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.

«Την 7η Ιουλίου οι Έλληνες πολίτες και οι Ελληνίδες, θα κληθούν να αποφασίσουν για την κυβέρνηση. Όχι πλέον για την αγωνία ή τη διαμαρτυρία για τα χρόνια που πέρασαν. Όχι για το ευρωπαϊκό περιβάλλον, αλλά για τη χώρα μας. Το πρωί της 7ης Ιουλίου, οι κάλπες θα είναι άδειες. Θα ξεκινήσουμε όλοι και όλες να τοποθετηθούμε για το μέλλον μας και το ερώτημα θα είναι πάρα πολύ απλό. Αν θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε, να ξεπερνάμε το καθεστώς της οικονομικής και πολιτικής χρεοκοπίας που άφησαν στη χώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και αν θα έχουμε τη δυνατότητα να υπάρχει προκοπή. Προκοπή σημαίνει δουλειά και τιμιότητα, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν το είχαμε στην Ελλάδα», δήλωσε.

Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα ότι «… όλες οι κοινωνικές ομάδες, με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ασφαλή προοπτική στο μέλλον. Είτε κάποιος είναι επιχειρηματίας, εργαζόμενος, αγρότης, συνταξιούχος, νέος είτε είναι άνεργος, ξέρει ότι θα' χει καλύτερες αμοιβές, περισσότερη προοπτική, ένα ασφαλές γεωπολιτικό περιβάλλον, κάτι που φαίνεται τώρα τελευταία με τις κινήσεις των γειτόνων μας ότι ήταν απαραίτητο».

Ο κ. Φάμελλος μίλησε και για την ισχυροποίηση της θέσης της Ελλάδας διεθνώς: «Τώρα πια η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή στην Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που τη Θράκη την ενδιαφέρει πάρα πολύ». Η ισχυροποίηση της χώρας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, φαίνεται «από τις πολύ πιο ισχυρές συμμαχίες που έχει και στον Νότο και στην Ευρώπη». «Οι αποφάσεις που θα έχουμε τις επόμενες μέρες και από το Συμβούλιο Κορυφής, θα το αποδεικνύουν αυτό, έναντι των γειτόνων που κάνουν ενέργειες παράνομες στην κυπριακή ΑΟΖ», πρόσθεσε.

«Χρειαζόμασταν μια πιο δυνατή, πιο τίμια, πιο παραγωγική Ελλάδα. Γι' αυτήν θ' αποφασίσουμε την 7η Ιουλίου. Νομίζω κανείς δεν θα ρισκάρει να μπλέξει πάλι με χρεοκοπίες, με δάνεια με αέρα και με κρυφά συμβόλαια. Θέλουμε όλα να γίνονται με διαφάνεια. Να είμαστε χαρούμενοι, να φτιάχνουμε τον τόπο μας πιο ωραίο, γιατί η Ελλάδα έχει και ωραίο περιβάλλον και ωραία ιστορία και αξίζει να έχει και τέτοιο μέλλον», κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

Σημειώνεται, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος επισκέπτεται σήμερα την πρωτεύουσα του ακριτικού νομού για την παρουσίαση του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της λεκάνης του ποταμού Έβρου «Interreg-Floodguard 2014-2020».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL