Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμμετοχή στο Thessaloniki Pride: Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση

"Ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκε στην πρωτοπορία του αγώνα για την κατοχύρωση και την επέκταση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων"

Να στηρίξουν έμπρακτα με τη συμμετοχή τους το Thessaloniki Pride, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου δίπλα στο Λευκό Πύργο, καλεί "τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες του, καθώς και το λαό της Θεσσαλονίκης", ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η νομαρχιακή οργάνωση υπενθυμίζει ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκε στην πρωτοπορία του αγώνα για την κατοχύρωση και την επέκταση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων" και "έδωσε αγώνες, έξω και μέσα στη Βουλή, για να αποκτήσουν φωνή όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού".

Σημειώνει, παρόλα αυτά ότι "έχουν γίνει πολλά βήματα αλλά μένουν πολύ περισσότερα να γίνουν", γιατί "ζούμε σε μια κατ' εξοχήν πατριαρχική κοινωνία, μια κοινωνία συντηρητική με πολλά κοινωνικά ταμπού" κι έτσι "θα συνεχίσουμε διεκδικώντας την κατοχύρωση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, την τεκνοθεσία και οτιδήποτε αποτελεί βήμα προς την πλήρη ισότητα των ανθρώπων".

"Χωρίς να ξεχνάμε τα όσα έχουν γίνει, όπως το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, την αυστηροποίηση για εγκλήματα ρατσιστικής βίας, τη νομική κατοχύρωση ταυτότητας φύλου κ.α., πρέπει να έχουμε στο νου μας πως όλα αυτά κατακτήθηκαν μετά από σκληρούς, επίπονους και μακροχρόνιους αγώνες", επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταλήγοντας ότι "τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Δεν θα ξεχάσουμε

Δεν περίμενε κανείς πολλά από τις απολογίες των νεοναζί στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ξέρετε, τα γνωστά. Η οργάνωση είναι θύμα παρεξηγήσεων και συκοφαντίας...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο