Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Συγχαρητήρια επιστολή Δ. Παπαδημούλη στη νέα πρόεδρο της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συγχαρητήρια επιστολή Δ. Παπαδημούλη στη νέα πρόεδρο της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών

Τα θερμά συγχαρητήριά του προς τη νέα πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, απέστειλε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης με προσωπική επιστολή, στην οποία τονίζει ότι «η στενότερη συνεργασία μας, ο συντονισμός και ο ενισχυμένος διάλογος μεταξύ των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων, είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των δυνάμεων της άκρας δεξιάς, που θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρώπης και των λαών της».

Εκ μέρους της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι ανυπομονεί να προωθήσει τη συνεργασία που εδραιώθηκε με τους προκατόχους της κ. Γκαρθία Πέρεθ, τους κ.κ. Πιτέλα και Μπούλμαν.

Να σημειωθεί ότι η 45χρονη Ισπανίδα ευρωβουλευτής, είναι από σήμερα η νέα πρόεδρος των Ευρωσοσιαλιστών (S&D) στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά και την ανακοίνωση του συνυποψηφίου της, Ούντο Μπούλμαν, πως αποσύρεται από τη διεκδίκηση.

Η Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ εκλέγεται στην Ευρωβουλή από το 2004 και οι πάγιες θέσεις της για την Ευρώπη, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «αποτυπώνουν την ανάγκη εγκατάλειψης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας και επιστροφής στην Ευρώπη των αξιών -όπως η πολιτική ισότητα, η αλληλεγγύη και η δικαιοσύνη, ως πολιτική απάντηση στο επικίνδυνο μίγμα της δεξιάς με την ανερχόμενη ακροδεξιά».

Ακολουθεί η πλήρης επιστολή του Δημήτρη Παπαδημούλη προς την Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ:

«Αγαπητή κα Γκαρθία Πέρεθ,
Aγαπητή Ιράτσε,

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά συγχαρητήριά μου, καθώς και αυτά της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για την εκλογή σου ως Προέδρου της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ανυπομονώ να προωθήσω και να ενισχύσω τη συνεργασία μας, η οποία έχει εδραιωθεί με τους προκατόχους σου, τον κ. Pittella και τον κ. Bullmann, με τους οποίους είχα αξιόπιστη και εποικοδομητική συνεργασία.

Στις σημερινές, δύσκολες στιγμές, για την Ευρώπη, η στενότερη συνεργασία μας, ο συντονισμός και ο ενισχυμένος διάλογος μεταξύ των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων, είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των δυνάμεων της άκρας δεξιάς, που θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρώπης και των λαών της. Δεσμεύομαι προσωπικά να εργαστώ προς αυτή την κατεύθυνση.

Ανυπομονώ για συνάντησή μας πολύ σύντομα, προκειμένου να θέσουμε από κοινού, τη βάση του διαλόγου και της συνεργασίας μας για την επόμενη περίοδο.

Με τις καλύτερες ευχές,

Δημήτρης Παπαδημούλης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL